ÅžiÅŸli Endüstri Meslek Liseliler ayaklandı   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 12-26-2012 (09:13)   Son Mesaj: 12-26-2012 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    12-26-2012

    Şişli Endüstri Meslek Liseliler ayaklandı

    Şişli Endüstri Meslek Liseliler ayaklandı
    Şişli Endüstri Meslek Liseliler ayaklandı

    Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı arazisinde bulunan Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri protesto eylemi düzenledi.

    Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı arazisinde bulunan ÅžiÅŸli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri protesto eylemi düzenledi. Â*52 yıllık okulun 2013 yılında yıkılacağı haberleri üzerine öğrenciler ve öğretmenler "Okulumu Yıktırmam Ä°nisiyatifi" oluÅŸturarak basın açıklaması yaptı.

    'AVM DEĞİL EĞİTİM İSTİYORUZ'

    Bahçede toplanan grup, 'Okulumuzu yıktırmayacağız, terk etmeyeceğiz', 'Şişli Endüstri Meslek Lisesi bizimdir, bizim kalacak', 'Eğitim hakkımız engellenemez', 'Hani meslek lisesi memleket meselesiydi' yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Öğretmenleriyle okulun dışına çıkan grup, 'AVM yaptırmam okulu yıktırmam', 'Eğitim hakkımız engellenemez', 'İstanbul uyuma, okuluna sahip çık' şeklinde slogan attı. Öğrenciler kısa bir süre yolu trafiğe kapadı.

    6 BİN ÖĞRENCİ VAR

    Okullarının yıkılmasını istemediklerini ifade eden öğrenciler, eğitim ve öğretim gördükleri yerin evlerine yakın olduğunu ve kaliteli eğitim verildiğini belirtti. Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin Türkiye genelinde en iyi eğitim veren meslek lisesi olduğunu dile getiren Uğur Güven isimli bir öğrenci, "Burada 6 bin öğrenci var. Öğretmenlerimizin de katkısıyla bu okulu yıktırmak istemiyoruz." dedi.

    'NEREYE GİDECEĞİZ?'

    Okulun yıkılıp, yerine rezidans ve otel gibi yapıların inşa edileceğinin kendilerine söylendiğini kaydeden İngilizce Öğretmeni Mehmet Kabakçı, "Burası Türkiye'nin en büyük ve en donanımlı okuludur. İş yerlerine eleman sağlayan bir okuldur. Burada öğrencilerin eğitim görmesini istiyoruz. Burada alış-veriş merkezleri, rezidanslar değil, halkın çocuklarının eğitim görmesini istiyoruz. Nereye gideceğimiz konusunda ise herhangi bir açıklama yok. Sadece Bulvar Vakfı'nın yapacağı AVM ve binalar olduğu söyleniyor." ifadelerini kullandı.

    'AVANTAJLAR YÄ°TECEK'

    Grup adına açıklama yapan Ercan Bodur ise durumu şöyle özetledi: "Okulumuzun arazisi geçtiğimiz yıl çıkarılan bir yasayla Bulgar Ortadoks Kilisesi Cemaatine verilmiştir. Türkiye'deki mesleki eğitimin en temel sorunu meslek lisesi sayısını arttırmak değil, var olan mesleki liselerin kalitesinin arttırılamamasıdır. Okulumuz yetiştirdiği öğrencilerle Türkiye'deki en önemli liselerdendir. Okulumuzda 6 bin öğrenci eğitim almaktadır. Türkiye'nin en iyi meslek lisesi unvanını almış bulunmaktayız. Okul, taşındığı zaman sahip olduğu bu avantajları yitirecek ve sıradan bir okul haline gelecektir."

    'ARAZÄ°YE REZÄ°DANS PROJESÄ°'

    Taş Yapı, aralık ayı içinde yaptığı açıklamada, 15 yıl önce Şişli'de satın aldıkları 100 dönümlük arazi ile Bulgar Vakfı'ndan satın aldıkları arsasının da bulunduğu alana Türkiye'nin en prestijli projesini yapacağını açıkladı.

    Cevahir Otel'in olduğu bölgede Türkiye Hastanesi'nin bitişiğinde olan araziye yapılacak rezidans için dünyaca ünlü mimarlarla konuştuklarını anlatan Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, "Buraya öyle bir proje yapacağız ki, bu binayı söyleyince akla Türkiye gelecek. Türkiye denilince akla bu bina gelecek" dedi. Turanlı, projenin yatırım tutarının 6-7 milyar dolar olacağını kaydetti.





    Şişli Endüstri Meslek Liseliler ayaklandı Yorumları