Ä°ran'daki derin güçlerden provakatif Türkiye haberi   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 12-26-2012 (09:11)   Son Mesaj: 12-26-2012 (09:11)    Cevap: 0    Gösterim: 331  

    12-26-2012

    İran'daki derin güçlerden provakatif Türkiye haberi

    İran'daki derin güçlerden provakatif Türkiye haberi
    İran'daki derin güçlerden provakatif Türkiye haberi

    İran'ın Mehr Haber Ajansı, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın konuk ülke lideriyle kadeh kaldırırken çekilen fotoğraflarını örnek göstererek İran'da "gerçek İslam", Türkiye'de de "Amerikan İslamı" yaşanıyor propagandası yaptı.

    İran'ın Mehr Haber Ajansı, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın konuk ülke lideriyle kadeh kaldırırken çekilen fotoğraflarını örnek göstererek İran'da "gerçek İslam", Türkiye'de de "Amerikan İslamı" yaşanıyor propagandası yaptı. Doğan Haber Ajansı'nın İran'ın Mehr Haber Ajansı'na dayandırarak servis ettiği haberde Mehr'de yer alan bir yazıda İslam dini "gerçek İslam" ve "Amerikan İslamı" diye ikiye ayrılarak Türkiye "Amerikan İslamı"nı benimseyen ülkeler arasında gösterildiği belirtildi.

    İddiaya göre ajans, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yabancı liderlerle birlikte fotoğraflarını yayınlayarak üç lideri "Amerikan İslamı"na örnek gösterdi.

    Haber şöyle devam ediyor:

    Yazıya "Güya Ä°slam'ı benimseyen ülkelerin liderleri niçin ‘yabancılarla' el sıkışıyor, Ä°srail gibi tiranlıkları destekliyor?" sorusuyla baÅŸlayan ajans, Ä°ran Devrimi'nin lideri Ayetullah Humeyni'nin Ä°slam'ı "gerçek" ve "Amerikan" Ä°slamı diye ayırdığını belirterek, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve diÄŸer birçok Arap ülkesinin "Amerikan Ä°slamı"nı benimseyen liderler tarafından yönetildiÄŸini savundu.

    Ajans, "Amerikan İslamı"nı benimseyen yöneticilerin tavırlarına örnek olarak da çoğunluğu Gül, Erdoğan ve Davutoğlu'nun yabancı liderlerle çekilmiş fotoğraflarından oluşan görüntüleri gösterdi.

    Bu fotoğraflar arasında Gül ve Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, İngiltere Kraliçesi Elizabeth ve Hollywood yıldızı Angelina Jolie ile el sıkışırken veya kadeh kaldırırken çektirdikleri fotoğrafların yanı sıra Davutoğlu'nun Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'la çekilen fotoğrafı da yer alıyor.

    Yazıda, "Amerikan İslamı"nı benimseyen liderlerin yabancılarla el sıkışmak, onlarla tokalaşmak ve İslam'ın kesin emri olduğu belirtilen örtünmeyi Batılı geleneklere göre yumuşatmak gibi özellikleri olduğu iddia ediliyor.

    İRAN NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

    Ä°ran,Â*BM Güvenlik Konseyi'nde ülkelerine yeni ve sıkı yaptırımlar getiren karar tasarısına "hayır" oyu veren iki ülkeden biri olan Türkiye'ye yönelik Suriye olaylarının patlak vermesinden sonra içeride ve dışarıda kara propaganda yürütmeye baÅŸladı.

    Türkiye tarafından sürekli "kardeş İran" vurgusu yapılmasına karşın yıllarca Türkiye'de sahnelenen "öcü İran" oyunu bu kez İran tarafında "Amerikan İslamı" şeklinde sahneye konulmaya çalışılıyor.

    Tamamen provakatif amaçlı servis edilen haberde kullanılan fotoğraflar da bunu kanıtlıyor. Haberde Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın konuk ülke lideriyle kadeh kaldırırken çekilen fotoğraflarına yer verilerek sanki içki içiyorlarmış gibi yansıtıldı. İşte o fotoğraflar:

    İran'daki derin güçlerden provakatif Türkiye haberi

    İran'daki derin güçlerden provakatif Türkiye haberi

    Kaynak: Haber7





    İran'daki derin güçlerden provakatif Türkiye haberi Yorumları