Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi vefat etti   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 12-26-2012 (10:12)   Son Mesaj: 12-26-2012 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 431  

    12-26-2012

    Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi vefat etti

    Diyarbakır Milletvekili  Şerafettin  Elçi vefat etti
    Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi vefat etti

    Ankara'da bir süredir kanser tedavisi gören KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, Ankara Medicana Hastanesinde hayatını kaybetti.

    Ankara'da bir süredir kanser tedavisi gören KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, Ankara Medicana Hastanesinde hayatını kaybetti. Bir süredir Medicana International Ankara Hastanesinde tedavi gören Elçi, saat 18.40'da akciğer ve solunum yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle hayatını kaybetti.

    Hastane yetkilileri, Elçi'nin cenazesinin yarın öğle saatlerinde ailesine teslim edileceğini bildirdi. Elçi'nin, memleketi Şırnak'ın Cizre ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

    -Şerafettin Elçi kimdir-

    Şerafettin Elçi, 14 Mart 1938 tarihinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde doğdu.

    İlk ve ortaokulu Cizre'de, liseyi Mardin'de okuyan Elçi, yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladıktan sonra Diyarbakır'da avukatlık stajı yaptı.

    Cizre'de bir süre avukatlık yapan Elçi, 12 Mart döneminde Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi sanıkları arasında Diyarbakır Askeri Mahkemesi'nde yargılandı ve 8 ay kadar askeri cezaevinde tutuklu kaldı.

    Elçi, 1977 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Mardin milletvekili olarak parlamentoya girdi. Şerafettin Elçi, 1978-1979 yılları arasında Bayındırlık Bakanı olarak görev yaptı.

    12 Eylül darbesinden sonra tutuklanan Elçi, Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi ve Yüce Divan'da yargılanarak çeşitli cezalara çarptırıldı.

    1992'de Kürt Hak ve Özgürlükler Vakfı'nın kurulmasına öncülük eden Elçi, vakfın kurucu başkanlığını yürüttü. Vakıf, 1995'te Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı olarak tescil edildi.

    Elçi, 1994'te de bir grup arkadaşıyla Kürt Demokratik Platformu'nun kuruluşunda rol oynadı, bu platformun sözcülüğünü yaptı.

    Kürt Demokratik Platformu, 3 Ocak 1997'de kurulan Demokratik Kitle Partisi'nin oluşum faaliyetlerini yürüttü. Şerafettin Elçi, daha sonra Demokratik Kitle Partisi'nin Genel Başkanlığı'na getirildi.

    Demokratik Kitle Partisi, 26 Şubat 1999'da Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı.

    Elçi, daha sonra 19 Aralık 2006'da kurulan Katılımcı Demokrasi Partisi'nin Genel Başkanı oldu. 12 Haziran 2011 seçimlerinde Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen Şerafettin Elçi, evli ve 7 çocuk babasıydı.

    Gül: Onun eksikliğini hissedeceğiz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katılımcı Demokrasi Partisi Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi'nin vefatı dolayısıyla mesaj yayınladı.

    Erdoğan'dan Elçi'nin ailesine taziye mesajı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi'nin ailesine başsağlığı diledi.

    Gül: Onun eksikliğini hissedeceğiz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katılımcı Demokrasi Partisi Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi'nin vefatı dolayısıyla mesaj yayınladı.

    Kaynak: AA





    Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi vefat etti Yorumları