Zordaki Suriyelilere G.Antep'ten yardım eli   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 12-24-2012 (09:11)   Son Mesaj: 12-24-2012 (09:11)    Cevap: 0    Gösterim: 443  

    12-24-2012

    Zordaki Suriyelilere G.Antep'ten yardım eli

    Zordaki Suriyelilere G.Antep'ten yardım eli
    Zordaki Suriyelilere G.Antep'ten yardım eli

    Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz ahırda yaşayan Suriyelilere yardım eli Gaziantep'ten geldi. 7 esnaf bir araya gelerek 30 aileye yardım yaptı.

    Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz ahırda yaşayan Suriyelilere yardım eli Gaziantep'ten geldi. 7 esnaf bir araya gelerek 30 aileye yardım yaptı. Suriye'de yaşanan iç savaş nedeni ile Halep'ten kaçan 300 kişiden oluşan 30 aile Şanlıurfa'ya geldi. Yaklaşık 2 aydır Türkiye'ye sığınan Suriyeliler Selçuklu Mahallesine yerleşti. Ahırda ve çadırlarda kalan ailelerin içler acısı halin gündeme gelmesinin ardından Gaziantepli bir grup esnaf harekete geçti.

    Dağ eteğinde kurulan çadır ve eski hayvan barınaklarında kalan Suriyelileri gören Gaziantepli 7 arkadaş bir araya gelerek kendi aralarında para topladı. Topladıkları paranın yanı sıra çevrelerindeki esnaftan da destek isteyen yedi arkadaş, çadırda kalan Suriyeliler için gıda, elbise ve yorgan aldı.

    Gaziantep'ten üç araçla Şanlıurfa'ya gelen yedi arkadaş Suriyelilerin çadırlarına gitti. Suriyelilerin yaşadığı drama burada şahit olan yardım sever esnaf, önceden hazırladıkları gıda çuvalları, elbiseler ve yorganları teker teker çadırlara dağıttı. Yapılan yardımın ardından biraz olsun yüzü gülen Suriyeli çocukların ise mutluluğu gözlerinden okundu.

    Yardımı yapan Gaziantepli esnaf İ.Halil Doğan ise haberi gördükten sonra harekete geçtiklerini söyledi. Doğan, ‘'Buradaki insanların aç olduklarını muhtaç olduklarını gördük. Yedi arkadaş bir araya gelerek yardım yaptık umarım Allah katında kabul olur'' dedi.







    Zordaki Suriyelilere G.Antep'ten yardım eli Yorumları