'Polislere daha fazla yetki verin'   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 12-22-2012 (10:13)   Son Mesaj: 12-22-2012 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 402  

    12-22-2012

    'Polislere daha fazla yetki verin'

    'Polislere daha fazla yetki verin'
    'Polislere daha fazla yetki verin'

    Samsun'da bulunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 23 işadamı tarafından emniyete alınan 17 aracın teslim törenine katıldı. Burada işadamı Cemal Yeşilyurt, Bakan Şahin'in sırtına elini koyarak, "Sayın Bakanım polise biraz daha yetki verin, o zaman göreceksiniz mahkemeler de, sokaklar da rahatlayacaktır" dedi.

    Samsun'da bulunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 23 işadamı tarafından emniyete alınan 17 aracın teslim törenine katıldı. Burada işadamı Cemal Yeşilyurt, Bakan Şahin'in sırtına elini koyarak, "Sayın Bakanım polise biraz daha yetki verin, o zaman göreceksiniz mahkemeler de, sokaklar da rahatlayacaktır" dedi. Bugün özel uçakla Ankara'dan Samsun'a gelen İçişleri Bakanı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i, Vali Hüseyin Aksoy ve partililer karşıladı. Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlerle yemek yiyen Bakan Şahin, ardından 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Atakum İlçesi'ndeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne giden Bakan İdris Naim Şahin, burada araç teslim törenine katıldı.

    İşadamları tarafından emniyete alınan araçların teslim töreninde konuşma yapan Bakan Şahin, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve bu araçları alabilecek kapasiteye sahip olduğunu dile getirdi. 17 aracın alımına katılan 23 işadamına teşekkür eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, şunları söyledi:

    "Ülkemizde bize has anlayışlar, bize haz gelenekler ve bizim oluşturduğumuz yeni kültürler var. İnsanımız ve kuruluşlarımız hayatın belli alanlarını zor alanlarını üstlenmiş olan kurumlara ve kuruşlara karşı, orduya, polise karşı, dini hizmetlerin gerçekleştirildiği alanlara karşı paylaşım isteğine ve duygusuna sahiptir. Milletimiz güvenlik hizmetinin bir yerinde ben de olayım istek ve arzusu içerisindedir. 23 iyilik sahibi, hayır sahibi kuruluş ve kişinin ortaklaşa bir çabasıyla bir paylaşım yaşamaktayız. Bu ne ilktir ne son olacaktır. Bu bir yardım değildir. Allah korusun bir gün ihtiyaç olursa dünyanın bin bir hali var, eğer devletin imkanları zayıflar ihtiyaçları karşılamada zorlanma olursa kimse merak etmesin, devlet millet biz biriz. Biz varız bu gemi yolda kalmaz. Bu bayrak nazlı ve şanlı şekilde dalgalanacaktır demek istiyorsunuz. Bu araçların bağışlanmasıyla ben sizden bu duyguyu alıyorum. Ve deniliyor ki 780 bin kilometrekare vatan toprağında, güvenliğinde biz eksiklik ve zafiyet istemiyoruz diyorsunuz. Bize has devlet, millet içiçeliğini ifade ediyorsunuz."

    Konuşmasının ardından Bakan Şahin işadamlarına birer plaket verdi. Plaketini alan işadamı Cemal Yeşilyurt Bakan Şahin'in sırtına elini koyarak, "Sayın Bakanım, televizyonlarda görüyoruz. Sokak hareketlerinde polisin kanunun verdiği yetkiler dahilinde biraz aciz kaldığını görüyorum. Bu kanunu acizliktir. Ne olursun bunlara biraz daha yetki verin. Göreceksiniz o zaman mahkemelerde rahatlayacak, sokaklarda rahatlayacak. Yeni anayasa yapacaksınız zaten. Bize de bir danışın lütfen" dedi.

    Bakan Şahin işadamının bu talebine gülerek karşılık verdi.

    Kaynak: DHA





    'Polislere daha fazla yetki verin' Yorumları