Eski Cizre Belediye Başkanı tahliye edildi   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 12-22-2012 (09:10)   Son Mesaj: 12-22-2012 (09:10)    Cevap: 0    Gösterim: 391  

    12-22-2012

    Eski Cizre Belediye Başkanı tahliye edildi

    Eski Cizre Belediye Başkanı tahliye edildi
    Eski Cizre Belediye Başkanı tahliye edildi

    Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz'ün de aralarında bulunduğu 8 sanığın yargılandığı davada, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ tahliye edildi.

    Eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz'ün de aralarında bulunduğu 8 sanığın yargılandığı davada, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ tahliye edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Cemal Temizöz, Kamil Atağ, Adem Yakin, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ ve dosyası birleştirilen Burhanettin Kıyak ile tutuksuz yargılanan Tamer Atağ hazır bulundu.

    Mahkeme başkanı, sanık Temizöz'ün Cizre'de görev yaptığı yıllarda oluşturduğu öne sürülen sorgu ekibinde yer aldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 3'ü dosyanın sanığı biri o dönem uzman çavuş olarak görev yapan Burhanettin Kıyak ile ilgili hazırlanan dosyanın, görülmekte olan dava dosyasıyla birleştirildiğini söyledi.

    Birleştirilen dosyadaki sanıklar Burhanettin Kıyak, Adem Yakin, Hıdır Altuğ ve Fırat Altın (Abdulhakim Güven) hakkında ''Taammüden adam öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

    Dosyanın sanıkları Burhanettin Kıyak ve Hıdır Altuğ, hazırlanan iddianamenin kendilerine ulaşmadığı için savunma hazırlayamadıklarını belirterek, mahkemeden süre talebinde bulundu.

    Sanık Adem Yakin ise iddianamenin, görülmekte olan dava dosyasından ''kes yapıştır'' yöntemiyle hazırlandığını ileri sürerek, iddianamede, somut delillerin bulunmadığını iddia etti.

    Duruşmada söz alan sanıklardan Kamil Atağ, yaklaşık 4 yıldan bu yana tutuklu bulunduğunu hatırlattı. ''Niçin tutulduğumu bilmiyorum'' diyen Atağ, ''Eğer elinizde bir delil varsa cezamı verin'' diye konuştu.

    Sanık Temizöz de dosyadaki gizli tanıkların ifadelerinde yer alan 2 olayda da kendisinin Cizre dışında olduğunu ileri sürerek, ''Ramazan Elçi'nin öldürülmesi olayında, yurt dışındaydım. Yurt dışında olduğuma dair belgeleri mahkemeye sundum'' dedi.

    -Kamil Atağ, tahliye edildi-

    Mahkeme heyeti, avukatların taleplerini dinledikten sonra verdiği aranın ardından, tutuklu sanıklardan eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın tahliyesine karar verdi.

    Mahkeme, sanıklar Cemal Temizöz, Adem Yakin, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ ve Burhanettin Kıyak'ın tutukluluk halinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

    -İddianameden-

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıkların TCK'nın ''adam öldürmek'', ''cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak'' ve ''adam öldürmeye azmettirmek'' suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

    Sanık Cemal Temizöz'ün 1993'te Cizre'de ''terörle mücadele ediliyor'' görüntüsü altında ''korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan bir grup oluşturduğu, grubun süreç içinde asli görevinden ayrılarak, terör örgütü PKK'ya yardım ettiğinin değerlendirildiği ya da özel sebeplerden dolayı gözaltına aldıkları kişileri sorguladığı'' ileri sürülen iddianamede, grubun sorgulanan bu kişilerden bir kısmını öldürdüğü öne sürülüyor.

    Kaynak: AA





    Eski Cizre Belediye Başkanı tahliye edildi Yorumları