Åžirince'yi 'sözde kıyamet' günü kaç kiÅŸi ziyaret etti?   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 12-22-2012 (09:14)   Son Mesaj: 12-22-2012 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 413  

    12-22-2012

    Şirince'yi 'sözde kıyamet' günü kaç kişi ziyaret etti?

    Şirince'yi 'sözde kıyamet' günü kaç kişi ziyaret etti?
    Şirince'yi 'sözde kıyamet' günü kaç kişi ziyaret etti?

    Bir Maya takvimine dayanan inanış nedeniyle tarihinin en büyük ziyaretçi sayısına ulaşması beklenen Şirince, yaz aylarındaki 3 bin civarındaki günlük ziyaretçi sayısına ancak ulaşabildi.

    Bir Maya takvimine dayanan inanış nedeniyle tarihinin en büyük ziyaretçi sayısına ulaşması beklenen Şirince, yaz aylarındaki 3 bin civarındaki günlük ziyaretçi sayısına ancak ulaşabildi. ''Yeryüzünde 21 Aralık 2012'de kıyametin koyacağı ve bu kıyametten Şirince'dekilerin etkilenmeyeceğine'' dair inanışın yarattığı ilgiyle günlerdir ''kıyamet bereketi'' yaşamaya hazırlanan Şirince, umduğunu bulamadı.

    En büyük ilgiyi basın kuruluşlarının gösterdiği Şirince'de, 270'i Selçuk Belediyesi'ne akredite, 300'ün üzerinde basın mensubu görev yaptı.

    Öğle saatlerine doğru, çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu günübirlikçilerin gelmeye başladığı köyü, düzenlenen günlük tur programlarıyla az sayıda da olsa yabancı turist de ziyaret etti.

    ''Kıyamet senaryosunun'' bir eğlence aracı olarak değerlendirildiği Şirince'de, ''kıyametin kopacağı an'' olarak belirlenen saat 13.11'e doğru bir restoranın bahçesinde geri sayım yapıldı. Alanda bulunanlar, geri sayımın sona ermesini alkışlarla karşıladı.

    Büyük kalabalıkların yanı sıra dünyaca ünlü yıldızları ağırlaması beklenen Şirince'de, bu beklenti de gerçekleşmedi.

    Şirince'ye gelenler, köyü gezerek ve alışveriş yaparak vakit geçirdi.

    Köydeki konaklama tesisi işletmecileri, aşırı ilgi beklentisinin yarattığı endişe nedeniyle yapılan birçok rezervasyonun iptal edilmesinden yakınsa da hiç olmazsa yaz aylarındaki ziyaretçi sayısına ulaştı.

    Özellikle yaz aylarında çok sayıda turist kafilesiyle yerli turisti ağırlayan Şirince'ye, ''kıyamet günü'' dolayısıyla yaklaşık 3 bin kişinin geldiği tahmin ediliyor.

    Günübirlik ziyaretçiler, havanın kararmaya ve sıcaklığın düşmesiyle köyü terk etti.

    Bazı işletmelerin konaklamalı ziyaretçiler için ''kıyamet partisi'' adıyla çeşitli etkinlikler düzenlemesi beklenen köyde, herhangi bir asayiş olayının yaşanmadığı bildirildi.

    ŞİRİNCE 'KIYAMETE' EĞLENCE İLE VEDA EDİYOR
    Maya takvimine göre kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan Şirince köyü, merakla beklenen 21 Aralık'ı sessiz ve sakin bitirdi.

    Kıyametten etkilenmeyeceÄŸine inanılan iki yerleÅŸim yerinden biri Åžirince köyünde kıyamet yerine dans ve müzik ile coÅŸku devam ediyor. Özellikle yerel gruplar eÅŸliÄŸinde müzik ziyafetleri düzenlenirken, gençler de ateÅŸlerin etrafında doyasıya dans ediyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar eÄŸlencenin devam etmesi beklenirken, ziyaretçilerin kıyamet telaşından kurtulduÄŸu gözlendi.Â*

    Kaynak: AA





    Şirince'yi 'sözde kıyamet' günü kaç kişi ziyaret etti? Yorumları