Yıldırım: Yolları böldük, gönülleri birleştirdik   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 12-22-2012 (10:12)   Son Mesaj: 12-22-2012 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 360  

    12-22-2012

    Yıldırım: Yolları böldük, gönülleri birleştirdik

    Yıldırım: Yolları böldük, gönülleri birleştirdik
    Yıldırım: Yolları böldük, gönülleri birleştirdik

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Yolları böldük, gönülleri birleştirdik" dedi.

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Yolları böldük, gönülleri birleştirdik" dedi. İzmir'de geleneksel olarak düzenlenen ve Balçova Termal Otel'de yapılan Mardinliler Gecesi'ne katılan Yıldırım, "Diyarbakır, Mardin, Anadolu'nun her tarafı tarih ve kardeşlik kokuyor. Kültür ve ortak tarihin izlerini taşıyor. İzmir'e gelen Mardinliler, Mardin'de yaşayanları unutmadı" dedi.

    İzmir'de yaşayan Mardinlilerin akıllarının yarısının daima memleketlerinde olduğunu ifade eden Yıldırım, "Onlara nasıl yardım ederiz. Devlet oralara vaktinde gidemedi, yapması gereken yatırımları yapamadı. Çünkü büyük bir kurtuluş mücadelesinden çıkmış devlet çok büyük işleri başarmasına rağmen en verimli yaştaki nesli kaybetmiş, yaşlı ve çocuklardan oluşan 13,5 milyon insanla çağdaş uygarlık mücadelesine girişmiş. Türkiye'yi bugünlere taşımak için Cumhuriyeti kuran irade, başta büyük Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tam da bu şehirde cumhuriyetten önce iktisat kongresini toplayarak muasır medeniyete gidecek yolda Türkiye'nin kalkınması nasıl olur, enine boyuna değerlendirmiş ve tüm dünyaya ilan etmiştir. Devlet eliyle başlayan kalkınma hamlesi, daha sonra özel sektör imkanlarıyla büyümüş. Allah'a şükür bugün ülkemizin altyapı ile ilgili işleri büyük ölçüde giderilmiştir. Son on yıldaki güven ve istikrar sayesinde 40 bin köye KÖYDES'le 10 milyar kaynak aktarıldı. Türkiye, son 10 yılda 2002'ye kadar yaptığı 6 bin kilometrenin üzerine 16 bin 108 kilometre daha ilave ederek 22 bin 300 kilometrelik yol ağına ulaştı. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik" diye konuştu.

    Mardin'de bir havaalanı sözleri olduğunu ve bu sözlerini unutmadıklarını aktaran Yıldırım, "İzmir'den Mardin'e haftada 3 gün sefer düzenleme çalışmalarına başladık. Biz Mardin'e bunları yaparken İzmir'i de unutmadık. İzmir havalimanının kapasitesi 2013'ün sonunda 30 milyona çıkacak. 2003'te İzmir'de sadece 2,5 milyon yolcu seyahat ederken, bugün rakam 10 milyonun üzerine çıktı. Önümüzdeki 5 yılda 25 milyona çıkacak. İstanbul'dan, Antalya'dan sonra en işlek havalimanına sahip şehir olacak. Mardin'e son on yılda yaptığımız bölünmüş yol yatırımı 500 milyon Türk Lirası. Helali hoş olsun" dedi.

    Terörün Türkiye'nin enerjisini tüketmeye çalıştığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: "Bu duruş, İzmir'de ortaya koyduğunuz, Türkiye adına, geleceğimiz adına, 75 milyonun birliği adına çok önemli bir şey ifade ediyor. Eğer bu birliğimizi, beraberliğimizi, bu kardeşliğimizi daha da pekiştirirsek, hepimiz ülkemizin geleceğe, büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine taşınması için el birliği yaparsak, terör de, terörün sponsorları da, iç ve dış destekçileri de mutlaka hezimete uğrayacaktır." Geceye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

    Kaynak: CİHAN





    Yıldırım: Yolları böldük, gönülleri birleştirdik Yorumları