BaÅŸbuÄŸ ve IÄŸsız'ın avukatlarından açıklama   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 12-21-2012 (09:12)   Son Mesaj: 12-21-2012 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 357  

    12-21-2012

    Başbuğ ve Iğsız'ın avukatlarından açıklama

    Başbuğ ve Iğsız'ın avukatlarından açıklama
    Başbuğ ve Iğsız'ın avukatlarından açıklama

    Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın avukatları ortak bir açıklama yaptı.

    Eski Genelkurmay BaÅŸkanı emekli Orgeneral Ä°lker BaÅŸbuÄŸ ile emekli Orgeneral Hasan IÄŸsız'ın avukatları ortak bir açıklama yaptı. Eski Genelkurmay BaÅŸkanı emekli Orgeneral Ä°lker BaÅŸbuÄŸ ile emekli Orgeneral Hasan IÄŸsız'ın avukatları, ''Ä°rtica ile Mücadele Eylem Planı davasında mahkemeye sunulan ön rapordaki konuların medyada bazı kiÅŸilerce Ä°nternet Andıcı ile irtibatlandırılmaya çalışıldığını, ancak bunun doÄŸru olmadığını'' savundu.Â*

    Avukatlar İlkay Sezer ve Murat Ergün tarafından yapılan yazılı açıklamada, Özel Yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasının 12 Ocak 2011 günkü duruşmasında Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen hard disklerin incelenmesine karar verdiği, naip hakimin yaptığı incelemenin bir ön raporla 12 Aralık 2012'de mahkemeye sunulduğu, incelemenin yaklaşık 2 yıl sürdüğü hatırlatıldı.

    Açıklamada, ''ön raporda yer alan konuların medyada bazı kişilerce İnternet Andıcı ile irtibatlandırılmaya çalışıldığı, ancak bunun doğru olmadığı, ön raporda yer alan 41 adet ekin birçoğunda tarih bulunmadığı'' ifade edildi.

    Ekteki konuların içerik olarak incelenmesi halinde de üzerinde yorum yapılan konuların müvekkillerin görev döneminde olmadığının kolaylıkla anlaşılabildiği kaydedildi.

    Kamuoyunda ''Ä°nternet Andıcı'' olarak bilinen davanın tek bir iddianame veÂ* konudan meydana gelmediÄŸi, birleÅŸtirilmiÅŸ 3 iddianame ve farklı konulardan ibaret olduÄŸu aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

    ''İnternet Andıcı, medyada bilerek veya bilmeyerek saptırılarak kullanılmaktadır. Andıç, 2009'da yeni sitelerin 5651 sayılı yasaya uygun olarak kurulması için hazırlanmış bir onay belgesidir. Bu andıcın, yıllar önce kurulmuş, işletilmiş ve 4 Şubat 2009'da kapatılmış 42 adet siteyle hiçbir ilgisi yoktur. Andıç, yasal ancak tamamlanmamış bir onay belgesidir. İçinde suç teşkil edecek hiçbir şey yoktur. Bu andıç ile kurulması düşünülen sitelerde, aktif faaliyete geçirilmeden, 19 Haziran 2009'da bu çalışmaya da son verilmiştir. Dolayısıyla da 30 Ağustos 2008-30 Ağustos 2010 döneminde internet siteleri üzerinden kara propaganda yapılması söz konusu değildir. İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nda ise 12 Haziran 2009'da basında yer alması üzerine, Genelkurmay Askeri Savcılığı'nca o gün soruşturma açılmıştır. Savcılık, böyle bir planın hazırlanması için sıralı amirlerce bir emir verilmediğini ve böyle bir planın da Genelkurmay Başkanlığı Karargahında hazırlanmadığını tespit etmiştir. Askeri Savcılık bu sonuçlara bilgisayar imajları üzerinden yapılan inceleme sonucunda ulaşmıştır. 12 Aralık 2012'de mahkemeye sunulan ön rapor da bu hususu teyit etmektedir. Mahkemeye sunulan rapordan hareket ederek değerlendirme yapanların, özellikle müvekkillerimizin görev dönemlerini göz önünde bulundurmalarının uygun olacağını düşünmekteyiz.''

    Kaynak: AA





    Başbuğ ve Iğsız'ın avukatlarından açıklama Yorumları