Uyanık esnaf 'sözde kıyamet'i böyle kullandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-21-2012 (09:09)   Son Mesaj: 12-21-2012 (09:09)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    12-21-2012

    Uyanık esnaf 'sözde kıyamet'i böyle kullandı

    Uyanık esnaf 'sözde kıyamet'i böyle kullandı
    Uyanık esnaf 'sözde kıyamet'i böyle kullandı

    Maya takvimine göre 21 Aralık 'ta kıyametin kopacağına inanan bazı kesimler çeşitli aktivitiler yaparak güne farklı bir anlam yüklerken Bolu'da yeni işyeri açan bir esnaf dükkanının camlarına ilginç bir yazı yazdı.

    Maya takvimine göre 21 Aralık 'ta kıyametin kopacağına inanan bazı kesimler çeşitli aktivitiler yaparak güne farklı bir anlam yüklerken Bolu'da yeni işyeri açan bir esnaf dükkanının camlarına ilginç bir yazı yazdı. Cumhuriyet Caddesi'nde ucuzluk pazarı açmaya hazırlanan Bayram Budak, açılışı 22 Aralık'ta yapmaya karar verdi. 21 Aralık'ta kıyametin kopacağı dedikoduları üzerine de işyerinin camına, "21 Aralık'ta kıyamet kopmazsa 22 Aralık'ta açılışımız var" yazarak vatandaşların dikkatini çekmeyi başardı.

    Arkadaşları ile birlikte konunun esprisini yaptıklarını belirten Bayram Budak, "22 Aralık günü dükkanımızın açılışını yapacaktık. Sonra medyada konu çok gündeme gelince espri yapılmaya başlandı. Bende oturdum açılış için bu sloganı yazalım dedim. Güzel oldu. Vatandaş geçerken bakıyor. Merak ediyor. Ne alırsan 3.5 lira sloganı ile de binlerce çeşit ürün satışı yapmayı düşünüyorum" dedi.

    Kıyamet ile ilgili son günlerde ki iddialara inanmadığını belirten Bayram Budak, "Kıyametin ne zaman kopacağını ancak Allah bilir. Ama Mayalar 'a göre çok riskli bir yatırım yapmış bulunuyorum" diye konuştu.

    Uyanık esnaf 'sözde kıyamet'i böyle kullandı

    Şirince'de 'kıyamet' öncesi hayal kırıklığı Bir Maya takvimine dayanan ''kıyamet inanışıyla'' ülke gündemine oturan Selçuk'un Şirince köyü, takvimin son günü olan 21 Aralık öncesi son geceyi ''sakin'' geçiriyor.

    Kaynak: İHA





    Uyanık esnaf 'sözde kıyamet'i böyle kullandı Yorumları