Türkiye'yi Hıristiyan ülke olarak gösterdiler   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 12-21-2012 (09:13)   Son Mesaj: 12-21-2012 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 414  

    12-21-2012

    Türkiye'yi Hıristiyan ülke olarak gösterdiler

    Türkiye'yi Hıristiyan ülke olarak gösterdiler
    Türkiye'yi Hıristiyan ülke olarak gösterdiler

    Almanya'nın önde gelen ciddi gazetelerinden Süddeutsche Zeitung (SZ), dünya dinleri ile alakalı yayınladığı atlasta önemli bir hata yaptı. Türkiye, "atlasta halkının çoğunluğu Hıristiyan ülkeler" arasında gösterildi.

    Almanya'nın önde gelen ciddi gazetelerinden Süddeutsche Zeitung (SZ), dünya dinleri ile alakalı yayınladığı atlasta önemli bir hata yaptı. Türkiye, "atlasta halkının çoğunluğu Hıristiyan ülkeler" arasında gösterildi. Atlast,a halkın çoğunluğu Müslüman olan ülkeler yeşile, Hıristiyanlar kırmızıya ve diğer inançlar daha farklı renklere boyanmıştı.

    SZ'in Panorama sayfası yetkililerinden Judith Liere, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada grafikçilerinin kartı hazırlarken hata yaptığını ve bu hatanın farkına varamadıklarını söyledi. Liere, konuyla ilgili düzeltme yayınlayacaklarını ifade etti.

    Türkiye'yi Hıristiyan ülke olarak gösterdiler

    Münih Türk Konseyi Başkanı Nükhet Kıvran, SZ gibi bir gazetenin böyle bir hata yapmasına şaşırdığını ve üzüldüğünü açıkladı. Kıvran, düzeltme kararının yerinde olduğunu belirtti.





    Türkiye'yi Hıristiyan ülke olarak gösterdiler Yorumları