Åžirince'de 'kıyamet' öncesi hayal kırıklığı   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 12-21-2012 (09:11)   Son Mesaj: 12-21-2012 (09:11)    Cevap: 0    Gösterim: 401  

    12-21-2012

    Şirince'de 'kıyamet' öncesi hayal kırıklığı

    Şirince'de 'kıyamet' öncesi hayal kırıklığı
    Şirince'de 'kıyamet' öncesi hayal kırıklığı

    Bir Maya takvimine dayanan ''kıyamet inanışıyla'' ülke gündemine oturan Selçuk'un Şirince köyü, takvimin son günü olan 21 Aralık öncesi son geceyi ''sakin'' geçiriyor.

    Bir Maya takvimine dayanan ''kıyamet inanışıyla'' ülke gündemine oturan Selçuk'un Şirince köyü, takvimin son günü olan 21 Aralık öncesi son geceyi ''sakin'' geçiriyor. Çok sayıda ziyaretçinin gelmesi beklenen köyde esnaf hazırlıklarını tamamladı. Köyde ziyaretçi sayısı ise esnafın beklentilerinin altında kaldı.

    Şirince esnafından Ali Özülkü, perşembe gecesinden itibaren köyde büyük bir kalabalık olacağını tahmin ettiklerini ancak bunun böyle olmadığını belirterek, ''Hiç umduğumuz gibi olmadı. Sokaklar boş. Ümidimizi 21 Aralık'a bağladık. Şu an için esnaf, yarın beklenen kalabalığın olup olmayacağından endişeli'' dedi.

    Köy esnafı, yapılan haberlerde köyde fiyatların çok yükseldiği yönünde bilgilerin verilmesinin 21 Aralık'ta Şirince'ye gelmek isteyen insanların kararlarını değiştirmesine neden olduğunu öne sürüyor.

    Köyde otel ve pansiyonlarda ziyaretçi hareketliliği gözlenmezken özellikle köy merkezi dışındaki tarlalarda çadır kurmak isteyen ziyaretçilere güvenlik görevlileri izin vermedi.

    Çadır kurmak isteyen kişiler arasında yer alan Anadolu Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Mehmet Can, Şirince'ye Eskişehir'den geldiklerini, 21 Aralık'ta kıyametin kopacağına inanmadıklarını belirterek, ''Biz dünyanın yok olacağına değil, bir uyanışın olacağına inanıyoruz. 21 Aralık'ta insanlık bilincinin bir üst seviyeye çıkacak. O enerjinin burada var olacağına ve çıkış noktasının Şirince olacağına inanıyoruz. Bundan dolayı buradayız'' dedi.

    Ä°NCÄ°L DAÄžITIMI

    Öte yandan Şirince'de bazı grupların İncil dağıtması dikkati çekti.

    Köy esnafından Sedat Kantaroğlu, İncil dağıtanların Amerika'dan geldiklerini söylediğini belirterek, ''Bu durum bizi biraz ürküttü. Hz. İsa peygamberin, annesi Hz. Meryem'in yanına ineceğini düşündükleri için İncil dağıtıp insanları etkilemeye çalışıyorlarmış. Bu duruma bir anlam veremedik'' dedi.

    Â*"KIYAMET GÃœNÃœ KÄ°MSE ÜŞÜMEYECEK"

    Maya takvimine göre 21 Aralık'ta kopacak kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde vatandaşlar para kazanmak için ilginç yollara başvuruyor. "Kıyamet Günü kimse üşümeyecek" sloganıyla yorgan satan Yorgancı Soner Baran, ilgiden ve satışlardan oldukça memnun.

    Şirince köyüne kıyamet söylentileri nedeniyle 21 Aralık'ta yaklaşık 20 bin kişinin gelmesi beklenirken, kimilerine göre bu sayı abartılıyor. Bazı vatandaşlar da bu günden para kazanmak için ilginç yollara da başvuruyor. Uyku seti ve yorgan ticareti yapan Soner Baran, Şirince'ye bir kamyon yorgan getirerek, "Kıyamet Günü kimse üşümeyecek" sloganıyla satışlarına başladı. Baran, "İzmir'den kıyamet günü söylentileri soğuk günlere rastladığı için vatandaşlar üşümesin diye böyle bir hizmeti ayaklarına getirdik. İlgiden ve satışlardan çok memnunuz" dedi.

    ŞİRİNCE'DE SEYYAR HASTANE HİZMETE GİRDİ

    İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Şirince'de kurulan seyyar hastane, hizmet vermeye başladı.

    Kıyamet senaryolarıyla gündeme gelen İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde, çok sayıda basın mensubu ve güvenlik görevlisi yerini aldı. Köye kurulan tam donanımlı seyyar hastane, hizmete başladı. Acil sağlık personeli ve ekipmanlarıyla tam donanımlı bir ambulans da, 22 Aralık gününe kadar köyde sağlık hizmetleri verecek. Tam donanımlı seyyar hastanede acil doğumlar için bebek yoğun bakım ünitesi de bulunuyor.

    ŞİRİNCE'DE GÜVENLİK TEDBİRLERİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI

    Kıyamet senaryoları nedeniyle tarihinin en yoğun günlerini yaşayan Şirince köyünde güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartıldı. Jandarma ekipleri, köye giriş yapacak araçları titiz bir kontrolden geçiriyor.

    21 Aralık Cuma günü kıyametin kopacağı ve bundan İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünün etkilenmeyeceği iddiasına, Şirince halkı itibar etmezken, Muhtar Levent Apak, köyün adını dünyaya duyurmaktan memnun olduklarını ifade etti. Tarihinin en yoğun günlerini yaşayan ve yarın binlerce kişiyi ağırlaması beklenen köyde, başta güvenlik olmak üzere tüm hazırlıklar titizlikle yapılıyor. Jandarma ekipleri, köye gelen araçları sıkı bir güvenlik kontrolünden geçiriyor. Kontrollerde jandarma köpekleri de görev yapıyor.

    Bu arada, ilgili kurumlar, köyde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tüm tedbirleri almaya çalışıyor. Kıyamet senaryoları nedeniyle oluşması muhtemel olumsuzluklara karşı sivil savunma ekipleri de köyde çalışmalarına başladı.

    Uyanık esnaf 'sözde kıyamet'i böyle kullandı Maya takvimine göre 21 Aralık 'ta kıyametin kopacağına inanan bazı kesimler çeşitli aktivitiler yaparak güne farklı bir anlam yüklerken Bolu'da yeni işyeri açan bir esnaf dükkanının camlarına ilginç bir yazı yazdı.

    Kaynak: AA





    Şirince'de 'kıyamet' öncesi hayal kırıklığı Yorumları