Nurşen Mazıcı Osmanlı'dan özür diledi   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 12-19-2012 (09:12)   Son Mesaj: 12-19-2012 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    12-19-2012

    Nurşen Mazıcı Osmanlı'dan özür diledi

    Nurşen Mazıcı Osmanlı'dan özür diledi
    Nurşen Mazıcı Osmanlı'dan özür diledi

    Marmara Üniversitesi profesörü Nurşen Mazıcı canlı yayında "Padişahlar veled-i zinadır" demişti. Mazıcı, Şehzade Orhan Osmanoğlu'na bir özür mektubu göndererek özür diledi.

    Marmara Üniversitesi profesörü Nurşen Mazıcı canlı yayında "Padişahlar veled-i zinadır" demişti. Mazıcı, Şehzade Orhan Osmanoğlu'na bir özür mektubu göndererek özür diledi. 29 Kasımda bir tv programına siyaset bilimci Nurşen Mazıcı'nın sözleri damgasını vurmuştu. Hiçbir padişahın cariyesiyle nikahı olmadığını öne süren Mazıcı, tepki çekecek 'veled-i zina' benzetmesi yapmıştı.

    Programın diğer konuğu Mümtazer Türköne, Mazıcı'nın bu benzetmesine tepki göstermişti. İslamiyete göre dini nikah dışında doğan çocuklara 'veled-i zina' denildiğini iddia eden Mazıcı'ya Türköne, "Çok ağır bir benzetme yaptınız. Bu söyledikleriniz doğru değil. Bunların şerri hukukta, fıkıhta bir karşılığı var. O dönemde verilmiş fetvalar var.." sözleriyle tepki göstermişti.

    Kamuoyunda büyük tepki ile karşılaşan Mazıcı'nın açıklamaları uzun süre tartışıldı. Hanedan üyeleri de Mazıcı'nın yaptığı açıklamadan rahatsız olduklarını ve üzüntü duyduklarını belirtti. Bu gelişmeler üzerine Prof. Nurşen Mazıcı Şehzade Orhan Osmanoğlu'na bir özür mektubu gönderdi.

    Mazıcı şunları söyledi:

    "Sayın Şehzade Orhan Osmanoğlu,

    29 Kasım 2012 tarihinde TV 8 Haber Aktif Programı'da "Muhteşem Yüzyıl" dizisi bağlamında yaptığım tespitin amacını aşarak üzüntü duymanıza neden olduğunu basından öğrendim.

    Şahsınızdan ve diğer hanedan mensuplarından özür diliyor, İstanbul dışında olmamdan dolayı geciken özrümün kabulünü diliyorum"

    'Veled-i zina' hakaretine ağır yanıt Osmanlı padişahları hakkında ?veled-i zina? ifadesini kullanan Prof. Dr. Nurşen Mazıcı'ya Pamukkale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal sert bir yanıt verdi.

    Mazıcı'nın skandal sözleri harekete geçirdi Katıldığı bir programda Osmanlı padişahlarına "veled-i zina" benzetmesinde bulunarak hakaret eden siyaset bilimci Prof. Dr. Nurşen Mazıcı'ya kötü haber!

    Prof. Nurşen Mazıcı: Padişahlar veled-i zinadır Marmara Üniversitesi profesörü Nurşen Mazıcı canlı yayında tepki çeken benzetmede bulundu: Padişahlar veled-i zinadır..





    Nurşen Mazıcı Osmanlı'dan özür diledi Yorumları