Dikkat! Türkiye üşüyecek!   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 12-18-2012 (09:12)   Son Mesaj: 12-18-2012 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 319  

    12-18-2012

    Dikkat! Türkiye üşüyecek!

    Dikkat! Türkiye üşüyecek!
    Dikkat! Türkiye üşüyecek!

    Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

    Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri... Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde görülecek yağışların; Aydın'ın kıyı kesimleri, Muğla, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli (20-50 Kg/Metrekare) sağanak, Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Serik) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-75, yer yer 76-100 Kg/Metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm) kar şeklinde olması bekleniyor.

    BALKANLAR'DAN SOÄžUKLAR GELÄ°YOR

    ÇarÅŸamba gününden itibaren Balkanlar'dan gelenÂ*soÄŸukÂ*ve yağışlı havanınÂ*etkisiyleÂ*Edirne ve Kırklareli'de karla karışık yaÄŸmur bekleniyor, perÅŸembe günü ise Trakya'daÂ*karÂ*yağışı öngörülüyor.

    Ä°STANBUL'DA HAFTA SONU KAR BEKLENÄ°YOR

    Meteorolojinin beş günlük hava tahmin haritasına göre, İstanbul'da Cuma gününden itibaren karla karışık yağmur bekleniyor.

    HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor.

    RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'da kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güneybatı yönlerden kuvvetli (40-50 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.

    METEOROLOJÄ°'DEN UYARILAR

    KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemiz genelinde görülecek yağışların; Aydın'ın kıyı kesimleri, Muğla, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli (20-50 Kg/Metrekare) sağanak, Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Serik) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-75, yer yer 76-100 Kg/Metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm) kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, yerel su baskını, görüş mesafesinde azalma, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

    BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere Doğu Anadolu Bölge genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

    BÖLGELERİMİZDE HAVA

    MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ve doğusu ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.

    EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, gece saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

    AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak, Kahramanmaraş ve Göller Yöresi'nin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Serik) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-75, yer yer 76-100 Kg/Metrekare), Hatay, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak eseceği tahmin ediliyor.

    İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzeydoğusunda karla karışık yağmur, yükseklerinde kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

    BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    GÃœNEYDOÄžU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yaÄŸmur ve saÄŸanak kuzeyinde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olması bekleniyor.Â*

    HAVA DURUMU 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NLERÄ° (HARÄ°TALI)





    Dikkat! Türkiye üşüyecek! Yorumları