DHKP-C'li Işıklı'nın ibretlik hikayesi   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 12-18-2012 (09:11)   Son Mesaj: 12-18-2012 (09:11)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    12-18-2012

    DHKP-C'li Işıklı'nın ibretlik hikayesi

    DHKP-C'li Işıklı'nın ibretlik hikayesi
    DHKP-C'li Işıklı'nın ibretlik hikayesi

    Emniyet, Gaziosmanpaşa'da polis Zekeriya Yurdakul'u şehit eden DHKP-C'li Sultan Işıklı'nın üniversiteyi kazanmasıyla başlayan ve cezaevine uzanan ibrettli hikayesini çıkardı.

    Emniyet, Gaziosmanpaşa'da polis Zekeriya Yurdakul'u şehit eden DHKP-C'li Sultan Işıklı'nın üniversiteyi kazanmasıyla başlayan ve cezaevine uzanan ibrettli hikayesini çıkardı. Rapor bir üniversite öğrencisinin zamanla beyni yıkanarak nasıl bir tetikçi haline geldiğini ortaya koyuyor.

    EYLEMLERLE TANIŞMA: 2008'de Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı. Örgüt sempatizanlarıyla tanıştıktan sonra basın açıklamalarına katılıp slogan attı. İlerleyen zamanla önce dövizleri ardından en önde pankart taşımaya başladı. Zamanla basın açıklamalarını okuyup, gruba slogan attırmaya başladı.

    ŞİDDET EYLEMLERİ: Örgüte yakın dergilerin satışını yaptı. Polise yönelik taşlı sopalı saldırılara katıldı.Pankart asma eyleminde gözaltına alındıktan sonra kayıplara karıştı. Kendisinin de içinde olduğu gruba yönelik operasyonda yakalanamadı, ancak ismi örgüt üyesi olarak kayıtlara geçti.

    BOMBALI, SİLAHLI SALDIRILAR: Ve 30 Mayıs 2012 günü İstanbul'da ortaya çıktı. Başörtüsü takarak McDonald's'a bomba bırakırken güvenlik kameralarına yakalandı. 15 ve 16 Haziran 2012'de yine sahneye çıktı. İstanbul Avcılar Polis Merkezi'nde görevli polise silahlı saldırı ve polis Zekeriya Yurdakul'un Gaziosmanpaşa'da yemek yerken şehit edilmesi olaylarına karıştı.

    VE CEZAEVİ: 20 Temmuz polisle girdiği silahlı çatışma sonucu yaralı olarak ele geçirildi. Kendini gizlemek için saçlarını boyatan ışıklı hastaneye götürülürken hala slogan atıyordu.

    Kaynak: Sabah





    DHKP-C'li Işıklı'nın ibretlik hikayesi Yorumları