Siirt'te skandal: 4 PKK'lıya nüfusta 'şehit' yazılmış!   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 12-17-2012 (10:14)   Son Mesaj: 12-17-2012 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    12-17-2012

    Siirt'te skandal: 4 PKK'lıya nüfusta 'şehit' yazılmış!

    Siirt'te skandal: 4 PKK'lıya nüfusta 'şehit' yazılmış!
    Siirt'te skandal: 4 PKK'lıya nüfusta 'şehit' yazılmış!

    Güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölen PKK'lı 4 teröristin Siirt Nüfus Müdürlüğü'nde kütükten düşürülürken 'şehit' diye yazıldığı ortaya çıktı.

    Güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölen PKK'lı 4 teröristin Siirt Nüfus Müdürlüğü'nde kütükten düşürülürken 'şehit' diye yazıldığı ortaya çıktı. Olayla ilgili haklarında idari ve adli soruşturma başlatılan memurlar Osman V. ve Şakir B. açığa alındı.

    Siirt Valisi Ahmet Aydın, ortaya çıkan skandal üzerine Siirt Nüfus Müdürlüğü'nde görevli olan 2 memur hakkında işlem başlatıldığını söyledi. PKK'lı 4 teröristin nüfustan kaydı düşürülürken 'şehit' yazıldığının anlaşılması üzerine idari ve adli soruşturma başlatıldığını belirten Vali Aydın, şunları söyledi:

    "Olayın ortaya çıkmasından hemen sonra Valilik olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuyu aktardık. Başsavcılık adli, Valilik de idari soruşturma açtı. Konu ile ilgili bu işlemi yapan 2 memurun ifadeleri alındı. Çatışmalarda öldürülen teröristleri sehven (yanlışlıkla) kayıtlara şehit olarak geçirdiklerini belirtiyorlar. Soruşturma sonunda bunun sehven mi yoksa bilinçli olarak mı kayıtlara geçtiği ortaya çıkacaktır. Konu ile ilgili iki yönlü soruşturma sürüyor."

    SKANDAL NASIL ORTAYA ÇIKTI?

    Siirt kırsalında geçen ağustos ayında çıkan çatışmalarda ölü ele geçirilen PKK'lılar ile ilgili işlem yapan savcı, öldürülen PKK'lıların nüfustan düşürülmesi için bağlı bulundukları nüfus müdürlüklerine yazı gönderdi.

    Siirt Emniyet Müdürlüğü çatışmalarda ölü ele geçen PKK'lılarla ilgili güncelleme için Siirt Nüfus Müdürlüğü'ne yazı göndererek, bunlarla ilgili kayıtları isteyince, ağustos ayında atışmada ölen teröristlerden dördünün, 'şehit' olarak kayda geçtiği ortaya çıktı.

    PKK'lı teröristlerin nüfusta 'şehit' diye kaydedilerek, yakınlarına maaş bağlanmasına yönelik girişim olduğu ileri sürüldü.

    ŞEHİT GÖSTERİLEN PKK'LILAR

    Bu arada nüfus kayıtlarında 'şehit' gösterilen PKK'lıların, Siirt'in Eruh İlçesi kırsalında 3 Ekim'de çatışmada ölen Erdal Ceylan, 4 Ekim'de çatışmada ölen Edip Çiçek ile 7 Mayıs'ta Siirt kırsalında çıkan çatışmada ölen Ayhan Koçak ve Bilal Beybağa olduğu ileri sürüldü

    Kaynak: DHA





    Siirt'te skandal: 4 PKK'lıya nüfusta 'şehit' yazılmış! Yorumları