Yeni haftada havalar nasıl olacak?   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 12-17-2012 (09:13)   Son Mesaj: 12-17-2012 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 312  

    12-17-2012

    Yeni haftada havalar nasıl olacak?

    Yeni haftada havalar nasıl olacak?
    Yeni haftada havalar nasıl olacak?

    Meteoroloji, yeni yağışlar konusunda vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

    Meteoroloji, yeni yağışlar konusunda vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Soğuk ve yağışlı hava Türkiye'yi esir aldı! Sel baskınlarına neden olan sağanak yağış Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Tekirdağ ve Erzincan'ı etkisi altına alacak. Bu arada Marmara ve Ege bölgelerinde de yağışların aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

    Sağanak yağış başta Akdeniz bölgesi olmak üzere bazı bölgelerde su baskınlarına neden olurken Meteoroloji yeni yağışlar konusunda vatandaşları uyardı. Buna göre Marmara ve Ege ile Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Erzincan ve Artvin çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

    Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

    Hava sıcaklığı: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor.

    Rüzgar: Doğu bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu, iç kesimler ile zamanla batı bölgelerde güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

    METEOROLOJİ'DEN UYARI VAR!

    Buzlanma ve don olayı uyarısı: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

    VAN'DA OKULLAR BİR GÜN TATİL

    Van'da, olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kar yağışı nedeniyle sadece il merkezine bağlı köylerden taşımalı sistemle getirilen öğrenciler için okulların yarın tatil edildiği bildirildi.





    Yeni haftada havalar nasıl olacak? Yorumları