Haber 7 yazarından gündemi sarsacak açıklamalar   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 12-16-2012 (09:12)   Son Mesaj: 12-16-2012 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 337  

    12-16-2012

    Haber 7 yazarından gündemi sarsacak açıklamalar

    Haber 7 yazarından gündemi sarsacak açıklamalar
    Haber 7 yazarından gündemi sarsacak açıklamalar

    Ülke TV'deki "Sıradışı Tarih"te Haber 7 yazarı Fatih Bayhan, dün Ahmet Özal'la aralarında geçen tartışmalara açıklık getirirken karanlıkta kalmış cinayetlerle ilgili eline geçen raporları açıkladı. Raporlar arasında 28 Şubat kararları ve Fransız Mason Locası'nın 28 Şubat talimatlarının yazılı olduğu belgeler de yer alıyor.

    Ülke TV'deki "Sıradışı Tarih"te Haber 7 yazarı Fatih Bayhan, dün Ahmet Özal'la aralarında geçen tartışmalara açıklık getirirken karanlıkta kalmış cinayetlerle ilgili eline geçen raporları açıkladı. Raporlar arasında 28 Şubat kararları ve Fransız Mason Locası'nın 28 Şubat talimatlarının yazılı olduğu belgeler de yer alıyor. Adli Tıp'ın bu raporu sonrası Ahmet Özal dün akşam Beyaz Tv 'de yayınlanan Dinamit programına telefonla bağlandı.

    Özal, programın diğer konuğu gazeteci Fatih Bayhan 'ın "Özal 'ı ailesi mahvetti. Ahmet Özal babasının mirası üzerinden gündeme gelmeye çalışıyor" sözleri üzerine çılgına dönmüştü.

    Özal'ın ölümü üzerine başlayan 1993'deki karanlık olaylar ve siyasi cinayetler bugün Ülke TV'de yayınlanan "Sıradışı Tarih" adlı programında tartışıldı. Programa konuk olan Bayhan, canlı yayında Ahmet Özal'la yaşadığı tartışmayı şöyle anlattı:

    Ben Ahmet Özal'ın babasının devlet tarafından gölgelendiÄŸini itiraf etti ben de devletin gölgelemediÄŸini bizzat kendi ailesinin bunu yaptığını söyledim. Böyle deyinceÂ*bana kızdı, sen terbiyesizlik yaptın dedi.

    SAÇ TELİNİ NEDEN O ZAMAN VERMEDİN?

    Bayhan, Ahmet Özal'ın babasının öldüğü zaman saç teli örneklerini aldığınızı iddia ettiğini belirterek, "neden o zaman adli tıpa saç örneklerini vermedin" diye sordu.

    BİLDİĞİN BİR ŞEY VARSA ÇIKSIN AÇIKLA

    Ahmet Özal'ın babasının ölüm olayını devletin gölgelediÄŸini hatırlatan Bayhan, "YaÂ*zaten karartılmış bir mevzu, bugün cumhurbaÅŸkanı, Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi mi? Ne yaptı, rapor yayınladı. Cumhuriyet savcılığı gerekçe gösterdi feth-i kabri yapılsın dedi. Bunu kim yaptı o devlet adamları. Åžimdi kalkmış devlet gizliyor diyor. BildiÄŸin birÅŸey varsa çıksın açıklasın" diye konuÅŸtu.

    BUGÃœN KENDÄ°SÄ° YAYGARA YAPIYOR

    Bayhan, Ahmet Özal'ın Nuriye Akman'a 17 nisan 2002'de verdiği röportajda, "Rahmetlinin öldürüldüğüne dair hiçbir kanıt yok. Yaygara yapmanın yararı yok" dediğini belirterek "Bugün kendisi yaygara yapıyor. Babası ölümün üzerinden siyaset yapıyor. Buna hakkı yok. Özal'ı bugün ailesinin ne duruma getirdiğini millet biliyor. Beni konuşturmasın. Ahmet Özal birşey biliyorsa çıksın açıklasın" dedi.

    İLKER ÇINAR ÖZAL'IN ZEHİRLENECEĞİNİ DAHA ÖNCEDEN BİLİYORDU

    Prof. Dr. Mehmet Çelik deÂ*"Ä°lker Çınar adlı kiÅŸinin Özal'ın zehirleneceÄŸini daha önceden biliyordu, Zirve davasınınÂ*gizli tanık olarak verdiÄŸi ifadede açıklamıştı" dedi.

    Çınar o ifadesinde, Genelkurmay bünyesinde kurulan TUSHAD isimli oluşumun Turgut Özal'ı zehirlediğini söylemişti.

    O dönemde gerçekleştirilen karanlık olayların hepsinin birbiriyle bağlantısı olduğunu iddia eden Çelik, "Şemdin Sakık, biz kum kırsalındaydık, etrafımızda sarılıydı. Biz Bahtiyar Aydın'ı öldürmedik. Biz kurtulamayacağımızı düşünüyorduk ama gelen bir telefonla kurtulduk" dediğini söyledi.

    AHMET ÖZAL'DAN JET CEVAP

    Özal, Ä°lker Çınar'ın iddialarıyla ilgili, o ifadede hem EÅŸref Bitlis gibi Turgut Özal'ın ölümünün de suikast olduÄŸunu söylediÄŸini hatırlattı. Savcılığa verdiÄŸi ifadede bunların olduÄŸunu söyleyen Özal, "Bu ifadeler Devlet Denetleme Kurulu'nun raporunda yok" dedi. GeçtiÄŸimiz hafta adli tıp 4 zehirli ilacın bulunduÄŸu açıklandı. Devlet Denetleme Kurulu bunu da yayınlamıyor. Merak ediyorum, bu rapor neden açıklanmıyor? Bu rapor deÄŸiÅŸtirilecek eminim.Â*

    Turgay Güler'in Demirel'in Özal'ın ölümüyle ilgili yorumunu hatırlatması üzerine Ahmet Özal, "Böyle söylememeliydi. Henüz netleşmedi" dedi.

    BEN "YAYGARA" DEMEDÄ°M

    Fatih Bayhan'ın "babanızın zehirlendiğine inanıyor musunuz" şeklindeki soruya Özal "evet" yanıtını verdi. Ardından Bayhan, Özal'a Nuriye Akman'a verdiği röportajı hatırlatması üzerine şu yanıtı aldı: Her röportaja inanmayın, bunlar çarpıtılabilir. Hiçbir zaman yaygara demedim. Ben bu şekilde ifadeler kullanmadım."

    Özal, "babasınızın saç teline neden bugüne kadar araştırma yaptırmadınız" sorusuna, "bu araştırmalar çok para gerektiriyor. FBI laboratuarlarında yaptırılıyor. O dönemde yaptıracak durumumum olmadı. O zaman saç telinden adli tıptan bir şey çıkmayacağı söylendi" diye yanıt verdi.

    Özal ayrıca "Bana göre adli tıpın raporu yabancı uzmanlar tarafından izlenmeli. Çünkü onlara siyasi baskı olmaz" dedi.

    MUMCU, ÜÇOK VE KIŞLALI CİNAYETLERİNDEKİ TUTANAKLARIN BENZERLİĞİ

    Bayhan, karanlıkta kalan Bahriye Üçok, UÄŸur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı cinayetleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayhan bu cinayetin zanlılarıÂ*Aydın Koral ve OÄŸuz Aydemir'in Mumcu cinayetinin ardından 6 yıl sonra Ahmet Taner Kışlalı suikastini gerçekleÅŸtirdiÄŸini öne sürdü.

    Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı'nın cinayetinin ardından bazı evlere yaptığı baskınlarda aynı malzemeleri ele geçirdiğini iddia eden Bayhan, "Polis tutanağında, "4 tabanca, 8 adet lav silahı, 225 gr TN, bol miktarda bomba yapımında kullanılan malzeme" gibi şeyler yazılı. Hepsi bire bir aynı. Bu cinayetlerin failleri üzerinden yıllar geçmesine rağmen bulunamadı" dedi.

    ERBAKAN'IN 28 ÅžUBAT'TA Ä°MZASI VAR MI YOK MU?

    Erbakan hocanın o günkü kararlardan ilk dört maddesini imzaladığını diğerlerini imzalamadığını anlatan Bayhan, o günkü kararın belgesini ekranlarda göstererek "İlhan Kılıç denen paşa altına bir ek yapıp, MGK kararlarını Erbakan'ın onayıyla çıkmış gibi gösterdiler" dedi.

    28 ÅžUBAT TALÄ°MATINI FRANSIZ MASON LOCASIÂ*VERMÄ°Åž

    Bayhan, 28 Åžubat sürecinde Fransız Mason locasındanÂ*Türkiye'deki önemli bir isme gönderilen bir belgeyi de ilk kez açıkladı.

    Bayhan 4 Åžubat 1997 tarihli belgede,Â*Türkiye'de 28 Åžubat sürecindeki kitlesel hareketlerin yapılmasının talimatının bu belgeyle verildiÄŸini söyledi.

    KANAL 7'NÄ°N REKLAMLARININ KESÄ°LMESÄ° DE Ä°STENMÄ°Åž

    Bayhan belgede yer alan talimatlardan birinde Kanal 7'nin reklamlarının kesilmesinin de yazılı olduÄŸunu açıkladı.Â*

    Bu açıklamanın ardından şok olan Güler, "yayın arasında belgeden bahsedilmişti ama Kanal 7 ile ilgili kısımdan haberim yoktu, şok oldum" dedi.

    Bayhan son olarak bu belgede Refah-Yol hükümetinin çökertilmesi için tüm Masonların işbirliği yapması, medyada onlar hakkında toplum nezdinde zedeleyici haberler yaptırılması gerektiğinin yazılı olduğunu sözlerine ekledi.

    Â*

    Â*

    Kaynak: Haber7





    Haber 7 yazarından gündemi sarsacak açıklamalar Yorumları