Muhalifler piyade okulunu ele geçirdi   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 12-16-2012 (09:12)   Son Mesaj: 12-16-2012 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 402  

    12-16-2012

    Muhalifler piyade okulunu ele geçirdi

    Muhalifler piyade okulunu ele geçirdi
    Muhalifler piyade okulunu ele geçirdi

    Özgür Suriye Ordusu Halep'te bulunan piyade okulunun kontrolünü ele geçirdi. Bu arada Suriye ordu birliklerince çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda 106 kişi öldü.

    Özgür Suriye Ordusu Halep'te bulunan piyade okulunun kontrolünü ele geçirdi. Bu arada Suriye ordu birliklerince çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda 106 kişi öldü. Halep'teki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Ebu Furat, kentte yer alan piyade okulunun 2 haftalık kuşatmanın ardından çok sayıda zırhlı araç ve askeri mühimmat ile birlikte ele geçirildiğini söyledi.

    Furat sözlerini şöyle sürdürdü:

    '' 2 haftalık kuşatmanın ardından tüm birliklerimizin desteğiyle bugün okulun kontrolünü tamamen ele geçirdik. Çatışmalarda rejime bağlı askerlerden 70 kişi öldürüldü. 50'nin üzerinde askeri de esir aldık" dedi.

    Halep'teki Askeri Piyade Okulu'nun tamamen muhaliflerin kontrolüne geçmesinden sonra savaş uçaklarının okulun yakınında yer alan Şeyh Maksud bölgesini yoğun bir şeklide bombaladığını belirten Suriye Genel Devrim Konseyi, Mesekin Hanu, Merce ve Kadi el-Askeri bölgelerinin roket saldırılarına maruz kaldığını ve saldırılarda çok sayıda kişinin yaralandığını ve bazı evlerde maddi hasarın meydana geldiğini aktardı.

    106 kişi öldü

    Bu arada Suriye ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 106 kişinin öldüğü bildirildi.





    Muhalifler piyade okulunu ele geçirdi Yorumları