Suriye muhalefetiyle sürpriz görüşme   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 12-15-2012 (09:11)   Son Mesaj: 12-15-2012 (09:11)    Cevap: 0    Gösterim: 348  

    12-15-2012

    Suriye muhalefetiyle sürpriz görüşme

    Suriye muhalefetiyle sürpriz görüşme
    Suriye muhalefetiyle sürpriz görüşme

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Muhalif Ulusal Cephesi Başkanı Kadri Cemil ile Moskova'da bir araya geldi.

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Muhalif Ulusal Cephesi Başkanı Kadri Cemil ile Moskova'da bir araya geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Suriye'deki mevcut durumun görüşülerek istikrarın sağlanması için olanaklar masaya yatırıldı.

    Görüşmede, Rusya'nın Suriye'deki olaylara karşı tutumunu değerlendiren Lavrov, ülkedeki şiddet olaylarının bir an önce durması gerektiğine vurgu yaparak, tarafların Cenevre Mutabakatı temelinde politik müzakere sürecine başlaması gerektiğini kaydetti.

    Kadri Cemil, lideri olduğu Suriye Muhalif Ulusal Cephesi'nin değişim ve özgürlük için Suriye'deki muhalif yapılarla herkesin kabul edeceği bir politik çözüme hazır olduğunu vurguladı.

    Diyaloğun sağlanması için koşulların oluştuğunu kaydeden Cemil, bu diyaloğun sonucunda, Suriye'de bütün kesimlerin eşit katılım göstereceği, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunacağı, çağdaş, demokratik Suriye'nin oluşumunu sağlayacak bir yapı tesis edileceğini ifade etti.

    Kaynak: AA





    Suriye muhalefetiyle sürpriz görüşme Yorumları