Marmara Denizi'nde durum çok vahim   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 12-15-2012 (09:09)   Son Mesaj: 12-15-2012 (09:09)    Cevap: 0    Gösterim: 365  

    12-15-2012

    Marmara Denizi'nde durum çok vahim

    Marmara Denizi'nde durum çok vahim
    Marmara Denizi'nde durum çok vahim

    MAREM Projesi lideri Levent Artüz, Marmara Denizi'nin tam anlamıyla zaman içerisinde deniz özelliğini kaybederek, başka bir yapıya, isim veremedikleri ama deniz diyemedikleri bir yapıya doğru eğrildiğini söyledi.

    MAREM Projesi lideri Levent Artüz, Marmara Denizi'nin tam anlamıyla zaman içerisinde deniz özelliğini kaybederek, başka bir yapıya, isim veremedikleri ama deniz diyemedikleri bir yapıya doğru eğrildiğini söyledi. Marmara Denizi'nin Değişen Oşinografik Şartlarının İzlenmezi (MAREM) Projesi lideri Levent Artüz, projenin 2012 raporunu basın toplantında açıkladı.

    Artüz; Marmara Denizi'nin biyolojik açıdan ciddi anlamda vahim durumda olduğunu belirterek, ''Marmara Denizi, tam anlamıyla zaman içerisinde deniz özelliğini kaybederek, başka bir yapıya, isim veremeyeceğimiz ama deniz diyemeyeceğimiz bir yapıya doğru eğriliyor'' dedi.

    Marmara Denizi içerisinde artık balıkların yaşayabilecekleri, üreyebilecekleri bir ortamın sağlanamadığını anlatan Artüz, ''Bunun en büyük göstergelerinden birisi, suda erimiş oksijen. Marmara Denizi'nde balıkların solunum yapabilmeleri, yaşayabilmeleri için gerekli oksijen değerlerini neredeyse tamamıyla kaybetmiş durumdayız. Denizde, buna bağlı olarak da tür çeşitliliği ciddi şekilde erozyona uğramış vaziyette'' bilgisini verdi.

    Levent Artüz, Marmara Denizi'ndeki biyolojik yapıya dikkati çekerek, ''Marmara Denizi biyolojik açıdan ciddi anlamda vahim bir durumda'' ifadesini kullandı.

    Marmara Denizi'nin başka bir örneğinin olmadığını vurgulayan Artüz, esasında denizin değil, hem balıkçılık hem de rekreasyon açısından geleceğin mahvedildiğini kaydetti.





    Marmara Denizi'nde durum çok vahim Yorumları