İstanbul-Mekke arasında önemli imza   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 12-14-2012 (10:12)   Son Mesaj: 12-14-2012 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 388  

    12-14-2012

    İstanbul-Mekke arasında önemli imza

    İstanbul-Mekke arasında önemli imza
    İstanbul-Mekke arasında önemli imza

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Mekke Belediyesi arasında "Katı Atık Yönetimi" alanında işbirliği protokolü imzalandı. Kutsal toprakların temizliğinden artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumlu olacak.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Mekke Belediyesi arasında "Katı Atık Yönetimi" alanında işbirliği protokolü imzalandı. Kutsal toprakların temizliğinden artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumlu olacak. Mekke, Hac ve Umre dönemlerinde milyonlarca Müslümanın akınına uğruyor...

    Her yıl 4 milyona yakın Müslümanı ağırlayan kutsal topraklarda, çevre temizliği ciddi bir sorun.

    Hacılara daha iyi bir ortam sağlamak isteyen Suudi Arabistan, Türkiye'den yardım aldı.

    Kahire ve Yemen'den sonra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu kez Mekke Belediyesi ile "Katı atık yönetimi" protokolü imzaladı.

    Topbaş: Bizim için büyük bir şeref

    Saraçhane'deki Belediye Sarayı'nda düzenlenen imza töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mekke Belediyesi ile işbirliği yapmanın kendileri için büyük bir şeref olduğunu söyledi.

    Topbaş, "Mekke'ye hizmet etmek, sadece sıradan bir şehre hizmet etmek demek değil. Bu sadece orada yaşayan insanlara hizmet değil. Tüm insanlığa, dünyaya mesaj verme anlamında ciddi bir sorumluluk taşıyan, bütün inananlar adına yapılan bir hizmettir. Bu hizmetin bir ibadet anlayışı taşıdığını biliyoruz" şeklinde konuştu.

    Topbaş, İstanbul'da günde 15 bin ton çöp toplandığını ifade ederek, Mekke Belediyesi ile katı atık yönetimi konusunda işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

    İslam ülkelerine model olmalı

    Mekke Belediye Başkan Yardımcısı Arif Gadi de hac mevsiminde yoğunluğun yaşandığı bölgede temizlik ve atık yönetimi konusunda çalışmalar yürüttüklerini anlatarak, bu çerçevede İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tecrübelerinden istifade ettiklerini kaydetti.

    Gadi iki belediye arasındaki işbirliğinin diğer İslam ülkelerine model olmasını istedi.

    Konuşmaların ardından, Mekke Belediye Başkan Yardımcısı Gadi ile İSTAÇ AŞ. Genel Müdürü Hacı Osman Akgül, işbirliği protokolünü imzaladı.

    Proje kapsamında, Büyükşehir'in temizlik uzmanları İstanbul'da uyguladığı sistemi Mekke belediyesiyle paylaşacak.

    Kaynak: Ajanslar





    İstanbul-Mekke arasında önemli imza Yorumları