Tellebyat bombalandı, insanlar sınırda kaldı   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 12-13-2012 (10:14)   Son Mesaj: 12-13-2012 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 367  

    12-13-2012

    Tellebyat bombalandı, insanlar sınırda kaldı

    Tellebyat bombalandı, insanlar sınırda kaldı
    Tellebyat bombalandı, insanlar sınırda kaldı

    Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sınıra sıfır noktada bulunan Suriye'nin Tellebyat ilçesi bugün yeniden bombalandı. Tellebyat'ın bombalanmasının ardından Suriye'ye geçecek olan vatandaşlar, Akçakale Sınır Kapısında beklemek zorunda kaldı.

    Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sınıra sıfır noktada bulunan Suriye'nin Tellebyat ilçesi bugün yeniden bombalandı. Tellebyat'ın bombalanmasının ardından Suriye'ye geçecek olan vatandaşlar, Akçakale Sınır Kapısında beklemek zorunda kaldı. Suriye'nin Rakka iline bağlı Tellebyat ilçesinde birkaç gündür devam eden sessizlik, bugün yerini bomba seslerine bıraktı. Özgür Suriye Ordusunun uzun bir mücadele sonrasında ele geçirdiği Tellebyat bugün Esad Askerleri tarafından havadan bombalandı. Bombalamanın ardından Suriyeli iki vatandaşın yaralandığı ve Akçakale Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi. Bombalamanın ardından Suriye'ye günü birlik gidip gelen Suriyeli vatandaşlar ve Suriye'ye insani yardım götüren yardım konvoyları, can güvenliğinin olmayışı sebebiyle Akçakale Sınır Kapısında beklemeye başladı. Silah ve top seslerinin duyulduğu Akçakale Sınır Kapısında Türk Askerleri de mevzilerde hazır bekledi.

    Akçakale Sınır Kapısında bekleyen Suriye Vatandaşı Ali El Selah, bugün ki bombalamada iki kardeşinin yaralandığını söyledi. El Selah, "Esad askerleri bugün yine havadan saldırdı. Bu saldırı sonrasında benim iki kardeşim yaralandı. İkisi de Akçakale Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Çok şükür ikisinin de durumu iyi. Benim ailem şuan sınırın öbür tarafında ben de gidecektim ancak orada yeniden bombalama olduğu için burada beklemek zorunda kaldık. Bombalardan dolayı çok tedirginiz. Karşıya geçemiyoruz. Suriye'de savaştan dolayı hayat çok zor, her şey çok pahalı olduğu için ihtiyaçlarımızı Türkiye'den karşılıyoruz. Bugün de o sebeple gelmiştik. Allah komşumuz Türkiye'den razı olsun " ifadelerini kullandı.

    Adapazarı'ndan gelen ve Gaziantep'te depolanan yardım paketlerini Suriye'ye götüren kamyon Şoförlerinden Osman Taş, "Yorgan, battaniye, kışlık kıyafetlerden oluşan yardım paketlerini Suriye'ye götürmek için burada bekliyoruz. Bugün geldik yaklaşık 2 saattir burada karşı tarafa gitmek için haber bekliyoruz " diye konuştu.

    Kaynak: İHA





    Tellebyat bombalandı, insanlar sınırda kaldı Yorumları