Turgut Özal'ın ölüm raporu tamamlandı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 12-12-2012 (09:13)   Son Mesaj: 12-12-2012 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 372  

    12-12-2012

    Turgut Özal'ın ölüm raporu tamamlandı

    Turgut Özal'ın ölüm raporu tamamlandı
    Turgut Özal'ın ölüm raporu tamamlandı

    Adli Tıp, Haber 7'nin günler önce kamuoyuna duyurduğu Özal ile ilgili raporu tamamladı. Rapora göre, Özal'ın naaşında toksinler bulundu ancak zehirlendiğine dair kesin bilgi yok. Rapor bugün savcılığa gönderilecek.

    Adli Tıp, Haber 7'nin günler önce kamuoyuna duyurduğu Özal ile ilgili raporu tamamladı. Rapora göre, Özal'ın naaşında toksinler bulundu ancak zehirlendiğine dair kesin bilgi yok. Rapor bugün savcılığa gönderilecek. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile ilgili Adli Tıp raporunun tamamlandığı öğrenildi.

    Turgut Özal'ın zehirlenip zehirlenmediğine dair son noktayı koyacak rapor savcılığa gönderilecek.

    Yıllardır merak konusu olan ve çeşitli iddiaları gündeme getiren Özal'ın ölümü, bu rapor sonrasında netliğe kavuşacak.

    UZMANLAR İKİYE BÖLÜNDÜ

    Konuyla ilgili NTV kanalına bilgi veren Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, "Özal'ın ölüm nedeninin zehirlenme olmadığı" yönündeki iddiaları kabul etmedi.

    Yapılan incelemede Özal'ın vücudunda zehire rastlandı ancak ölüm nedeninin bu zehir nedeniyle olup olmadığı konusunda uzmanlar tarafından görüş birliğine varılamadı.

    Turgut Özal'ın "zehirlenerek öldürüldü" iddiaları kapsamında naaşı mezardan çıkarılmış ve Adli Tıp'a gönderilmişti.

    'CENAZENİN BULUNDUĞU ORTAM DA DİKKATE ALINMALI'

    Raporla ilgili değerlendirme yapan adli tıp uzmanı Prf. Ümit Biçer ise zehirlenme tanısı konulabilmesi için Özal'ın cenazesinin bulunduğu ortamın da dikkate alınması gerektiğini söyledi.

    NTV Gece Bülteni'ne canlı yayında bağlanan Biçer şunları kaydetti:

    "Aslında biz de öncelikli olarak bu raporu görüp ardından yorum yapabiliriz; ancak şunları belirtmek istiyorum cesette bulunan toksit maddeler kişinin ölümünden önce alınmış olabileceği gibi toprağın özellikleri nedeniyle yağmur yoluyla da cesedin bulunduğu ortama geçebilir ve cesette toksit madde dediğimiz maddelere rastlanabilir.

    Yanlızca ceset değil cesedin bulunduğu ortam da son derece dikkate alınmalı. Toksit madde kesin zehirlendiğine işaret etmez. Özal'ın cenazesi taşınmıştı. Dolayısıyla ilk bulunduğu yerdeki topraktan da analiz edilmesinin de önem taşıdığını söyleyebilirim. Aslında bize konu baştan itibaren cumhurbaşkanı gibi önemli kişilerin otopsi yapılmasının ve örneklerin çok özenle alınmasının gerekliliğini bir kez daha vurgulamakta."

    AHMET ÖZAL BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

    Raporun tamamlanmasıyla ilgili Ahmet Özal'dan da bir açıklama geldi. Kuzey Irak'ta bulunan Ahmet Özal haftasonu Türkiye'ye döndüğünde basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

    Turgut Özal'ın naaşı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ölümüyle ilgili iddialar üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında 2 Ekim'de Topkapı'daki mezarından çıkarılmış ve 5 Ekim'de yeniden defnedilmişti.

    Adli Tıp Kurumu, Turgut Özal'ın cenazesinden, mezar toprağından, mezarın içindeki sudan ve mezarlığın değişik yerlerinden aldığı örnekler üzerinde inceleme yapmıştı.

    SAÇ TELİ MUAMMASI

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturması sırasında sadece Adli Tıp raporu ile sınırlı kalmak zorunda değil. Başsavcılık başta kurumlardan ya da yurtdışından da gerekli görürse yeni rapor alabilecek. Ardından da şimdiye kadar hiçbir kişiyi şüpheli sıfatıyla dinlemeyen Başsavcılık soruşturmayı tamamlayacak. Eşi Semra Özal'da bulunduğu ancak savcılığa verilmediği iddia edilen Özal'ın muammaya dönen saç telleri de yeniden istenebilecek.

    Turgut Özal zehirlenmedi raporu Ölümü şüpheli bulunarak mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan alınan numunelerde zehir bulunduğu iddiaları ile ilgili yeni iddia... İddiaya göre Özal'ın naşında bulunduğu belirtilen 4 maddenin, zehirlenmesini kanıtlayacak dozda olmadığı ortaya çıktı.

    Kaynak: Haber7 - NTV





    Turgut Özal'ın ölüm raporu tamamlandı Yorumları