Arınç, evlilik programları için 'rezalet' dedi   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 12-12-2012 (09:09)   Son Mesaj: 12-12-2012 (09:09)    Cevap: 0    Gösterim: 408  

    12-12-2012

    Arınç, evlilik programları için 'rezalet' dedi

    Arınç, evlilik programları için 'rezalet' dedi
    Arınç, evlilik programları için 'rezalet' dedi

    Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde söz alan Bülent Arınç, evlilik programları için "rezalet" nitelemesini yaptı.

    Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde söz alan Bülent Arınç, evlilik programları için "rezalet" nitelemesini yaptı. Â*Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinin 2'nci günü sona erdi.

    2013 yılı bütçe tasarısının ikinci gün görüşmeleri 13,5 saat sürdü.

    Görüşmelerin ikinci turunda aralarında RTÜK ve Türk Dil Kurumu'nun bulunduğu kuruluşların bütçeleri kabul edildi.

    Bülent Arınç, MHP'li Seyfettin Yılmaz'ın sorusu üzerine, Kürtçe-Türkçe sözlüğün Türk Dil Kurumu'nun görevi olduğunu söyledi.

    Yılmaz, ?Bir açıklamanızda Kürtçe lügattan bahsediyorsunuz, Yani Türkçeyi gerekli yere getirdiğinizi mi düşünüyorsunuz da böyle bir çalışmaya girdiniz?? diye sordu.

    Arınç, ?Evet iftiharla söylüyorum, Çünkü TDK İngilizce-Türkçe sözlük, Fransızca, Türkçe'den Ermeniceye lügat, Yakut dili sözlük, Almanca, Tuvaca, Çağatayca, Moğolca Sırpça sözlük hazırlamış Kürtçe Türkçe sözlük hazırlamamış. Allah aşkına Kürtçe sözlük hazırlamanın ayıp, yanlış, günah, suç tarafı var mı? TDK bugüne yapmadığı görevi hatırlatıyorum, bu görevi yapacak. TDK Türkçe-Kürtçe sözlük hazırlayacak" dedi.

    Evlilik programlarına sert eleştiri

    Arınç evlilik programlarını da şu sözlerle eleştirdi:

    ?İzdivaç programları Sayın Turgay Develi'ye göre rezalet, benim için de öyle. Öncelikle kadın haklarına karşı, aşağılatıcı küçültücü bir şey. Yan yana getiriyorsunuz, beğendim beğenmedim oluyor, yanlış bir şey. Demirel taş da, ayı da çıkabilir dedi Kastamonu şivesiyle.Adamın biri Hollanda'dan katıldı, bu programda akla gelmeyen şey söyledi"

    ?TRT korsan yayın yapıyor? iddiasına cevap

    Bülent Arınç, BDP'li Adil Kurt'un, "TRT Kürtçe korsan yayın yapıyor" eleştirisine cevap verdi.

    Arınç, "Anlayamadım, neden? 2008'de çıkan kanunda başka dilde yayın gündeme geldi, Türkçe dışında farklı dil lehçelerde yayın mümkün, sadece Kürtçe değil, Özbekçe, Kırgızca, Arnavutça 8 dilde yayın yapıyoruz. Kanuna mı yazmalı Kürtçe. Hepsini yazacak halimiz yok" dedi.

    Kaynak: Ajanslar





    Arınç, evlilik programları için 'rezalet' dedi Yorumları