Topbaş, Kadıköy'deki Atatürk Anıtı için ne dedi?   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 12-11-2012 (09:15)   Son Mesaj: 12-11-2012 (09:15)    Cevap: 0    Gösterim: 333  

    12-11-2012

    Topbaş, Kadıköy'deki Atatürk Anıtı için ne dedi?

    Topbaş, Kadıköy'deki Atatürk Anıtı için ne dedi?
    Topbaş, Kadıköy'deki Atatürk Anıtı için ne dedi?

    Kadir Topbaş, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün Haydarpaşa Port planında Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın bulunmaması iddiasıyla ilgili konuştu.

    Kadir Topbaş, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün Haydarpaşa Port planında Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın bulunmaması iddiasıyla ilgili konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe'de kapalı yüzme havuzu, kadın sağlık ve beceri eğitim merkeziyle, Mimar Sinan bulvarı cadde düzenlemesi temel atma töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Planı okumamış, ucuz siyaset yapıyor

    Kadir Topbaş, bir gazetecinin "Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk Haydarpaşa planında Kadıköy Meydanı'ndan bulunan Atatürk Anıtı'nın bulunmadığını iddia ediyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine, plan notlarına dikkat çekerek, "Yıllarca belediye başkanlığı yapacaksın planı okuyamayacaksın. Notlarına bakmayacaksın ve kalkacaksın ucuz siyaset yapacaksın böyle bir şey olur mu? Açsınlar plan notunda var" dedi.

    Plan notu açık ve net

    Plan notunda törenlerin yapılacağı alanın ifade edildiğine dikkat çeken Başkan Topbaş, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Ne törenleri yapılacaktır? Orada baksalar görürler. Kaldı ki 5 binlik planlarda 1 milim 5 metre demektir. Plan notlarında bunlar var zaten. Anıt kaldırılacak deniliyor. Geleceği de okuyabiliyor bu insanlar. İleride burası fuar alanı aktivite alanı olursa, gelecekte şu olur. Bu olur mu? Geleceği bu kadar öngörebilen insanları hayret ve hayranlıkla karşılıyorum. Ucuz siyaset olarak görmekteyim. Orada plan notu açık ve net. Planı okuyamayanlar yıllarca belediye başkanlığı yapıp da belediye başkanlığının farkında olmayan insanları muhatap almak mümkün değil. Kusura bakmasın."

    "Kadıköy'deki anıtın kaldırılması söz konusu değil!"

    Kadir Topbaş, konunun belediye meclisinde görüşülüp görüşülmediği sorusuna ise şu cevabı verdi; "Bakın 5000'lik planlarda o detay olmaz. Plan notu olur. Bunları alıp bir de okutmak ve öğretmek lazım. Gelin bakalım diye öğretmek lazım. Plan notlarının ne olduğunu neyi ifade ettiğini okuyamayacaksın ucuz siyaset yapacaksın, gündem oluşturacaksın. Böyle bir şey olur mu ? Çok komik. Plan nasıl okunur diye ders vermek lazım. Biz yaptığımız işi gayet iyi biliyoruz. Orada anıtın kaldırılması söz konusu değil. Orada bir yapı yapılması söz konusu değil. Plan notları açık. Şimdi ağız değiştirdiler, biz de biliyoruz o planları diyorlar ama geçelim onları?"

    Kaynak: Ajanslar





    Topbaş, Kadıköy'deki Atatürk Anıtı için ne dedi? Yorumları