Cinsel tacizle suçlanan IMF Başkanı yırttı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 12-11-2012 (09:13)   Son Mesaj: 12-11-2012 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

    12-11-2012

    Cinsel tacizle suçlanan IMF Başkanı yırttı

    Cinsel tacizle suçlanan IMF Başkanı yırttı
    Cinsel tacizle suçlanan IMF Başkanı yırttı

    Dünya gündemine oturan eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn aleyhindeki cinsel taciz suçlamasında sona gelindi. New York'ta görülen davada, otel görevlisi kadın, yüklü bir para karşılığında Strauss Kahn aleyhinde suçlamalarda bulunmaktan vazgeçti.

    Dünya gündemine oturan eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn aleyhindeki cinsel taciz suçlamasında sona gelindi. New York'ta görülen davada, otel görevlisi kadın, yüklü bir para karşılığında Strauss Kahn aleyhinde suçlamalarda bulunmaktan vazgeçti. Mahkeme tarafından yapılan açıklamaya göre, davada otel çalışanı Nafisatu Diallo ile Strauss Kahn'ın avukatları arasında anlaşmaya varıldı.

    Davadan vazgeçmesi için Gine asıllı Diallo'ya ne kadar para ödeneceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

    Strauss Kahn'ın avukatları, Diallo'ya 6 milyon dolar ödeneceği yolundaki iddiaları yalanladı.

    Strauss-Kahn, IMF Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada New York'ta kaldığı ve geceliği 3 bin dolar olan otelde, oda görevlisi Diallo'ya cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmış ve Fransa'ya gitmek üzereyken uçaktan indirilerek gözaltına alınmıştı.

    Ancak daha sonra savcılar Nafisatu Diallo'nun ifadelerinde çelişkiler olduğu gerekçesiyle davayı geri çekmişti.

    Strauss-Kahn'in serbest bırakılmasını kabullenemeyen Nafisatu Diallo ise bu kez eski IMF Başkanına karşı ayrı bir dava açmıştı.

    Geçen yıl Mayıs ayında meydana gelen olaydan sonra Diallo'nun oteldeki işinden ayrıldığı, bu süre zarfında işsizlik yardımı ile kendisinin ve çocuğunun geçimini sağladığı bildiriliyor.

    Cinsel taciz suçlamalarının ardından Strauss Kahn İMF başkanlığını bırakmak zorunda kalmış, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını koyamamış, ardından da eşi Ann Sinclair ile ayrılmıştı.

    Strauss Kahn hakkında Fransa'da da hayat kadınları karşılığında işadamlarına çıkar sağlama suçlamasıyla açılmış bir dava bulunuyor. Davanın 19 Aralık'ta görülmesi bekleniyor.





    Cinsel tacizle suçlanan IMF Başkanı yırttı Yorumları