Valilik'ten Gülşah Aktürk açıklaması   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 12-10-2012 (09:09)   Son Mesaj: 12-10-2012 (09:09)    Cevap: 0    Gösterim: 403  

    12-10-2012

    Valilik'ten Gülşah Aktürk açıklaması

    Valilik'ten Gülşah Aktürk açıklaması
    Valilik'ten Gülşah Aktürk açıklaması

    Van Valiliği, ayrıldığı sevgilisi tarafından Konya'da öldürülen öğretmen Gülşah Aktürk ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

    Van Valiliği, ayrıldığı sevgilisi tarafından Konya'da öldürülen öğretmen Gülşah Aktürk ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Merkez Namık Kemal İlkokulu'nda görev yapan Gülşah Aktürk'ün, ikamet ettiği konteynere hırsızlık yapıldığı şikayetiyle milli eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Zafer Coşkun'u makamında ailesiyle ziyaret ettiği, ziyaret sırasında Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya'nın da makamda olduğu belirtildi.

    Ziyarette, hırsızlığı daha önce kendisiyle arkadaşlık yapan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan Hakan B'nin gerçekleştirdiğini ifade eden Aktürk'ün, Vali Yardımcısı Coşkun'a şahıs tarafından tehdit edildiğini de söylediği anlatıldı.

    Vali Yardımcısı Coşkun'un, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce gerekli tedbirlerin alınması için il müdürünü telefonla arayarak talimat verdiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
    ''Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, öğretmen Gülşah Aktürk'ün tedirginlik halini görüp, teselli niteliğinde önerilerde bulunmuş, Emniyet Müdürlüğü'nden koruma talep etmesini ve savcılık makamına şahsi başvuruda bulunmasını sağlamıştır. Olayın idari boyutu için de İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı'nı makamına çağırarak gereken yasal işlemleri başlatmıştır. Öğretmenimizin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurması üzerine inceleme oluru alınmıştır. Öğretmenimiz Gülşah Aktürk'ün kendini psikolojik yönden rahat hissetmediğini ifade etmesi üzerine, almış olduğu 45 günlük rapor tarafımızdan izne dönüştürülmüş, Konya ilinde ailesi ile kalması için valilik makamınca gerekli kolaylıklar sağlanmıştır.''

    İl Jandarma Komutanıyla, öğretmenin babasının ikinci defa çağrılıp, durum değerlendirilmesi yapıldığı, dolayısıyla öğretmenin yaşadığı olayın en başından itibaren hassasiyetle takip edilip gerekli tedbirlerin alındığı anlatılan açıklamaya, şöyle devam edildi:

    ''Eğitim denetmenlerince Aktürk'ün ifadesi alındı, inceleme raporu ilgili organlara sunuldu. Aktürk'ün ikinci defa aldığı 21 günlük sağlık raporu da izne dönüştürüldü. Ailesinin yanında iken bizleri derinden üzen bu elim cinayet yaşanmıştır. Ailesine ve milli eğitim camiasına başsağlığı dileriz. Bu süreçte bazı basın organlarında yer alan, Valiliğimizi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü zan altında bırakan haberlerin gerçeği yansıtmadığı hususu kamuoyuna önemle duyurulur.''

    Kaynak: AA





    Valilik'ten Gülşah Aktürk açıklaması Yorumları