Gece yarısı kurulan baz istasyonuna tepki   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 12-09-2012 (09:14)   Son Mesaj: 12-09-2012 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    12-09-2012

    Gece yarısı kurulan baz istasyonuna tepki

    Gece yarısı kurulan baz istasyonuna tepki
    Gece yarısı kurulan baz istasyonuna tepki

    Bolu'nun Alpagut Mahallesi'nde gece yarısı kurulan bir şirkete ait baz istasyonu mahallelinin tepkisine neden oldu.

    Bolu'nun Alpagut Mahallesi'nde gece yarısı kurulan bir şirkete ait baz istasyonu mahallelinin tepkisine neden oldu. Alpagut Mahallesi'nde cami minaresinden yapılan anonslarla vatandaşlar kurulan baz istasyonunu protestoya çağırıldı. Mahallenin içme suyunun bulunduğu su deposu alanında toplanan toplanan mahalle sakinleri tepkilerini dile getirdi. Annesinin beş yıldır kanserle savaştığını belirten bir mahalle sakini, ?Yetkililere iki gündür ulaşmaya çalışıyoruz. Hiçbirine ulaşamadık. Eğer yetkililer bunun gerçekten zararsız olduğunu düşünüyorlarsa, gerçekten düşük bir radyasyon yayıyorsa alsınlar bahçelerine oturtsunlar. Ben beş yıldır kanser hastası olan annemle uğraşıyorum. Bıkmışım bu hastalıktan, bunun yan etkilerinin kansere neden olduğunu biliyorum. Sabaha kadar da olsa burada durup bu işe engel olacağım. Mutlaka kaldıracaklar. Buradan ayrılmıyoruz ateş döküp yakacağım.? dedi.

    Bir başka mahalle sakini ise deponun su deposunun yanında olduğunu belirterek, çocukların zarar göreceğini savundu. Hayvanlarını alanda otlattığını belirten bir başka mahalle sakini de istasyona karşı olduğunu, hayvanlarının zarar göreceğini söyledi.

    Köy muhtarı İlhan Çalışkan, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. İstasyonun kurulduğu sahaya oyun parkı yapılacağını beklediklerini söyleyen Çalışkan, ?Bu ne biçim bir iştir. Anlamadım. Biz buraya oyun parkı yapılacağını bekliyorduk. Böyle terbiyesizlik olur mu? Dün gelip insan gibi derdimizi anlattık. Buraya park yapılacaktı. Burası su deposu. Bu araziye kurulur mu? Haberimiz yok. Bizi adam yerine koyan yok ki.? şeklinde konuştu.

    Baz istasyonunu kurmaya gelen işçilere engel olan mahalle sakinleri, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Yetkililerle görüşen Muhtar Çalışkan, durumun netlik kazanması için süre talep etti.

    Kaynak: CİHAN





    Gece yarısı kurulan baz istasyonuna tepki Yorumları