Kurtarma ekibi bile bile ölüme mi gönderildi?   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 12-06-2012 (09:13)   Son Mesaj: 12-06-2012 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 636  

    12-06-2012

    Kurtarma ekibi bile bile ölüme mi gönderildi?

    Kurtarma ekibi bile bile ölüme mi gönderildi?
    Kurtarma ekibi bile bile ölüme mi gönderildi?

    Şile'de, dün batan geminin kayıp 7 personelini arama kurtarma çalışmaları sırasında kayalıklara çarparak parçalanan kurtarma botu ile ilgili skandal bir iddia gündeme geldi.

    Åžile'de, dün batan geminin kayıp 7 personelini arama kurtarma çalışmaları sırasında kayalıklara çarparak parçalanan kurtarma botu ile ilgili skandal bir iddia gündeme geldi. Ä°stanbul Åžile'de dünÂ*kaybolan kömür yüklü gemideki personeli aramaya çıkan Kıyı Emniyeti'ne ait botÂ* sahilden 5 metre açığa gitmeden kayalıklara oturdu.

    Hasar oluşan Kıyı Emniyeti Harem Tahlisiye Bot İstasyonu'na bağlı bottan çıkmaya çalışan personel dalgaların arasında kaldı. Botun kaptanı Cemil Özben ile personeller Turgay Sarıboğa, Mehmet Genç ve yardıma giden adı öğrenilemeyen bir balıkçı kayboldu.

    Bot personelinden sadece Ahmet Kasaracı dün kurtarma ekiplerinin yoğun çabasıyla kurtarılırken, dalgaların arasında kaybolan diğer personellerden ikisinin ise cesedine bu sabah ulaşıldı.

    Bölgede arama kurtarma çalışmalara şu saatlerde halen devam ederken, kurtarma çalışmaları sırasında kayalıklara çarparak parçalanan kurtarma botu ile ilgili skandal bir iddia gündeme geldi.

    Geminin batmasının ardından denize inmeleri emredilen görevdeki ekibin kaptanınÂ*hava koÅŸullarının olumsuz olmasından dolayı görevi gerçekleÅŸtiremeyeceklerine dair rapor hazırlayarak yetkililere gönderdiÄŸi iddia edilirken, yetkililerin ise ekibin istifasını isteyip,Â*izinde olanÂ*baÅŸka bir ekibi göreveÂ*çağırarak adeta faciaya davetiye çıkardıkları öne sürüldü.

    Kömür yüklüÂ*geminin Åžile açıklarında batmasının hemen ardındanÂ*hazır kıta bekleyen 3 kiÅŸilik müdahale ekibine görev verilmesi üzerine, söz konusuÂ*ekibin kaptanıÂ*Â*Kıyı Emniyeti yetkililerine, Â*''Bu havada burada asla hareket edilmez o yüzden can ve mal güvenliÄŸi açısından sakıncalı bir durum söz konusu'' ÅŸeklinde rapor ileterek görevi gerçekleÅŸtiremeyeceklerini yazdığı iddia edilirken, bu rapor üzerine ise; Kıyı Emniyeti yetkililerinin göreve çıkmayan ekip içinde emekliliÄŸi gelmiÅŸ olanların emekliliÄŸe ayrılmalarını, kalanların ise istifalarını vermelerini isteyerek tehdit ettiÄŸi öne sürüldü.

    Söz konusu müdahale ekibinin görevi olumsuz görmesine rağmen yetkililer, görevi gerçekleştirmek üzere bu seferde izinde olan Cemil Kaptan önderliğindeki ekibi görevi gerçekleştirmek için acil olay yerine çağırdığı, kendisine gelen telefon üzerine ise ekip kaptanı Cemil Özben'in yakınlarına, görevdeki ekibin görevi kabul etmediğini o yüzden göreve çağrıldığını söylediği iddia edildi.

    Kömür yüklü geminin batmasının ardından geminin etrafında 2 römorkörün bulunmasına rağmen, bot ile yardım gönderilmesi de ayrı bir tartışma konusu...

    Kaynak: Haber7





    Kurtarma ekibi bile bile ölüme mi gönderildi? Yorumları