"Öcalan serbest bırakılırsa Kürt sorunu çözülür"   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 12-05-2012 (10:14)   Son Mesaj: 12-05-2012 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 348  

    12-05-2012

    "Öcalan serbest bırakılırsa Kürt sorunu çözülür"

    "Öcalan serbest bırakılırsa Kürt sorunu çözülür"

    Mehmet Ali Birand, PKK ve Abdullah Öcalan ile ilgili gündemi sarsacak iddialarda bulundu. Birand, Öcalan'ın serbest kalması halinde Kürt sorununun çözüleceğini söyledi.

    Mehmet Ali Birand, PKK ve Abdullah Öcalan ile ilgili gündemi sarsacak iddialarda bulundu. Birand, Öcalan'ın serbest kalması halinde Kürt sorununun çözüleceğini söyledi. Samanyolu Haber'de konuşan gazeteci M. Ali Birand Kürt sorununda gelinen notayı değerlendirdi. BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde atılan adımları yorumlayan Birand çarpıcı uyarılarda bulundu.


    DOKUNULMAZLIKLARIN KALKMASI PKK'NIN ELİNİ GÜÇLENDİRECEK

    Hükümetin BDP'li vekilleri cezaevine sokacak bir süreci tetiklemesinin çok önemli tahribatlara yol açacağını kaydeden Birand, "böyle bir adım atılması PKK'ya yarayacak, onların elini güçlendirecektir" dedi. "Bu insanları hapse attığınızda Kürt sorunu çözülmüş olmayacak aksine ddaha çok köpürmüş olacak o nedenle karşı çıkıyorum" dedi.

    BAŞBAKAN, BİRAND'IN O YAZISI İÇİN NE DEMİŞ?

    "Ben AK Parti iktidarının Abdullah Öcalan'ı dışarı çıkaracak bir adım atıyor ve önceden kamuoyunu haberdar edeyim diye yazmadım. Ben bu gidişe bakıyoum. Dünyada bu tip mücadelelerden çıkmış ülkelere bakıyorum ve sonunda mutlaka bir anlaşmaya varıldığını görüyorum. Benim tahminime göre bir gün Kürt sorununu çözmek için silahlar bırakılacak, PKK'ya genel af çıkacak, arkasından da Öcalan dışarı çıkacak ve siyasete girbilecek. Bu ne kadar zamanda olacak, ben görebilecek miyim bilemem. Başbakan'a benim o yazımı sorduklarında "Birand'ın ömrü o yazdıklarını görmeye yetmez" diye yanıt vermiş. Olabilir çok uzun zaman alabilir. Ama bu gidiş o gidiştir."

    ÖCALAN SERBEST KALDIĞINDA KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ OLUR

    "Bunlar gerçekleştiğinde, yani PKK silah bıraktığında, genel af çıkıp Öcalan özgür kalıp siyasete girdiğinde bunlar Kürt sorununun çözümü demektir. Terörün de her şeyin de bitmesi demektir. Zaman alır, uzun sürer ama senaryonun kenarında köşesinde değişiklik olabilir ama her yerde böyle olmuştur. İsrail'de İngiltere'de.... Başka da bir çıkış yok görmüyorum."





    "Öcalan serbest bırakılırsa Kürt sorunu çözülür" Yorumları