PKK sığınağında çıkan malzemeler şaşırttı   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 12-05-2012 (03:05)   Son Mesaj: 12-05-2012 (03:05)    Cevap: 0    Gösterim: 417  

    12-05-2012

    PKK sığınağında çıkan malzemeler şaşırttı

    PKK sığınağında çıkan malzemeler şaşırttı
    PKK sığınağında çıkan malzemeler şaşırttı

    Diyarbakır ve Muş kırsalında bulunun Şenyayla bölgesinde önceki gün düzenlenen operasyonda teröristlere ait olduğu belirlenen ve aralarında kondom, doğum kontrol hapı, gebelik testinin de bulunduğu yaşam malzemeleri ile çok sayıda patlayıcı ele geçirildi.

    Diyarbakır ve Muş kırsalında bulunun Şenyayla bölgesinde önceki gün düzenlenen operasyonda teröristlere ait olduğu belirlenen ve aralarında kondom, doğum kontrol hapı, gebelik testinin de bulunduğu yaşam malzemeleri ile çok sayıda patlayıcı ele geçirildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak tarafından yapılan açıklamada, güvenlik kuvvetlerinin 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında Diyarbakır-Muş kırsalındaki Şenyayla bölgesinde yaptıkları operasyonda PKK terör örgütünün kullandığı sığınaklarda çok sayıda yaşam malzemesi ile patlayıcıların ele geçirildiğini söyledi. Vali Toprak, "Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Şenyayla köyü bölgesinde, Muş-Diyarbakır karayolunu kesen yollara mayın ve el yapımı patlayıcılar döşemek suretiyle vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye düşüren ve mevsim itibariyle kış üstlenmesine sığınaklar ve yaşam malzemeleriyle hazırlık yapan bölgede terörist faaliyetlerde bulunan bölücü terör örgütüne yönelik Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı ile Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat timleri ve köy korucularının katılımıyla ve çevre il birliklerinin de kendi bölgelerinden takviye ve tıkamaları çerçevesinde 30 Kasım-03 Aralık tarihleri arasında operasyon düzenlendi.

    Operasyonda, 16 adet sığınak (4x4m, 2x3m, 1x2 m), banyo yeri, su kaynağı, 14 adet dolu büyük boy tüp,1 adet güneş paneli, 1 adet araç aküsü, 2 adet 50 litrelik içi benzin dolu bidon, 45 adet büyük boy pil, 1 metrelik kablo, 1 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, teröristte ait 2 adet not defteri ve bölücü terör örgütü yanlısı gazete ve dergiler, 2 adet yemek kazanı, 7 adet kaşık, 1 adet çaydanlık, 1 adet tepsi ve 1 adet yemek pişirme ocağı, teröristlere ait 1 adet panço, 4 adet sivil mont, 5 çift mekap ayakkabı, 1 adet sivil pantolon ve gömlek, muhtelif yiyecek malzemeleri, 5 kilogram yoğurt, 10 kilogram arpa şehriye, 2 kilogram limon tozu, 2 kilogram kırmızı pul biber ve 1 kilogram kimyon, 30 adet cinsel koruyucu (kondom), 2 adet gebelik testi ve 30 adet doğum kontrol hapı ele geçirilmiştir. Teröristlerin yaşam alanları, sığınakları ve barınaklar imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Ele geçirilen diğer malzemeler adli makamların talimatı çerçevesinde yerinde imha edilmiştir" dedi.

    Kaynak: AA





    PKK sığınağında çıkan malzemeler şaşırttı Yorumları