Fırtına deniz ulaşımını felç etti   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 12-05-2012 (03:05)   Son Mesaj: 12-05-2012 (03:05)    Cevap: 0    Gösterim: 468  

    12-05-2012

    Fırtına deniz ulaşımını felç etti

    Fırtına deniz ulaşımını felç etti
    Fırtına deniz ulaşımını felç etti

    İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtınadan özellikle deniz ulaşımı nasibini aldı. Fırtına nedeniyle Şile'de batan geminin personelini kurtarmaya giden bot da kayalıklara çarptı. İşte bugünkü yaşananlar:

    İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtınadan özellikle deniz ulaşımı nasibini aldı. Fırtına nedeniyle Şile'de batan geminin personelini kurtarmaya giden bot da kayalıklara çarptı. İşte bugünkü yaşananlar: VİDEO İÇİN TIKLAYIN Kentte geceden itibaren etkili olan fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Fırtınadan özellikle deniz ulaşımı nasibini aldı.

    Kömür gemisi battı

    Şile açıklarında Solna Denizcilik Şirketi'ne ait ''Volga-Balt 199'' adlı St. Kitts Nevis bandıralı kömür gemisi battı.

    Gemide bulunan 11'i Ukraynalı, 1'i Rus olmak üzere 12 mürettebattan 4'ü kurtarıldı. Bir kişinin cesedine ulaşılırken, 7 kişi ise kayboldu.

    Kurtarma botu da kayalıklara çarptı[/B]

    Şile'de batan geminin personelini kurtarma çalışmalarına katılan kıyı emniyetine bağlı bir bot kayalıklara çarptı.

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım konuyla ilgili olarak, "Kurtarma botunun kayalıklara çarpması sonucu 2 kişi kayıp" dedi.

    Gemiler Şarköy'e sığındı

    Öte yandan, Marmara Denizi'nde seyreden 62 şilep ve tanker, yollarına devam edemeyince Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine gitti.

    Balıkçı tekneleri de poyraz nedeniyle geri dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.

    Çatılar uçtu

    Bu arada, hızı zaman zaman 80 kilometreye kadar çıkan fırtına, bazı ilçelerde çatıları uçururken, ağaçları da yerinden söktü.

    Küçükçekmece, Halkalı İstasyon Mahallesi İnci Sokak'ta bulunan 4 katlı bir binanın çatısı, park halindeki otomobillerin üzerine düştü. Araçlarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

    AKÇAKOCA'DA FIRTINA 5 SANDALI BATIRDI

    Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde, saatte 70 kilometre hızla esen fırtına, balıkçılara zor anlar yaşattı. Barınakta bulunan 5 sandal batarken, balıkçılar sandalları kıyıya çekti.

    Bugün öğle saatlerinde yağmurla birlikte fırtına etkili oldu. Metrekareye 20 kilogram yağış düşerken, denizde oluşan 4- 5 metre yüksekliğindeki dalgalar balıkçı barınağındaki dalgakıranları aştı. Balıkçı barınağında bulunan balıkçılar fırtına nedeniyle zor anlar yaşadı. Barınakta bulunan 5 sandal batarken, balıkçılar sandallarını kıyıya çekti.

    Balıkçılar her fırtınada aynı sorunla karşılaştıklarını, balıkçı barınağının ağzının yanlış yere yapıldığını iddia etti. Balıkçılar, "Balıkçı barınağının ağzı batı tarafına değil de doğu tarafına yapılsaydı bu sorunlar yaşanmazdı. Her fırtınada barınakta aynı görüntüler oluşuyor" dedi.

    Â*

    BODRUM'DA TUR TEKNESÄ° FIRTINADA YAN YATTI

    Muğlanın Bodrum İlçesi, Turgutreis Beldesi'nde, fırtına limanda bağlı bulunan 17 metrelik 'Eftelia' adlı günübirlik tur teknesinin su alarak yan yatmasına neden oldu. Arkadaşları, Mesut Arda'ya teknesinin batmak üzere olduğunu telefonda uzun süre söyleyemedi.

    Bodrum'da dört gündür etkili olan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dün gece yarısı şiddetini arttıran ve hızı saatte 80 kilometreyi bulan fırtına Turgutreis Limanı'ndaki günübirlik bir tur teknesinin halatlarını kopartıp, mendireğe çarpmasına neden oldu. Burun kısmı parçalanan Mesut Arda'ya ait 17 metrelik 'Eftelia' isimli tekne, su alarak yan yattı. Teknenin batmak üzere olduğunu gören arkadaşları, durumu telefonda Arda'ya anlatmakta uzun süre güçlük çekti. Denizci Yusuf Polat, kötü haberi Arda'ya verip, teknesini iyice sulara gömülmeden kurtarmasını istedi.

    Kendilerinin de günübirlik tur tekneleriyle turist taşıdıklarını anlatan Polat, "Arkadaşımız, teknesini bir hafta içinde satacaktı. Tüm hazırlıklarını yaptı. Ancak, geceki fırtınada tekne mendireğe vurup, parçalanınca su almış. Zarar büyük" dedi.

    Vapur seferleri iptal

    Boğaz'da etkili olan fırtına, vapur seferlerinin iptal olmasına da yol açtı.

    İDO'nun saat 06.20'deki Bostancı-Kartal/Yalova, 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı ve Yalova-Yenikapı, 07.35'teki Yalova/Kartal-Bostancı, 08.00'deki Armutlu-Armutlu T.K.-Yenikapı-Bostancı, 09.00'daki Bostancı-Kartal/Yalova, 10.00'daki Yalova/Kartal ve 13.00'deki Kartal-Yalova deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

    Ayrıca 12.00'deki Pendik-Yalova/Yalova-Pendik ve 18.30 Bandırma-Yenikapı hızlı feribotu seferleri de yapılamayacak.

    Elverişsiz deniz koşulları nedeniyle iç hat seferlerinden Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy-Bostancı, Bostancı-Kabataş, Boğaz Hattı ile Avcılar ve Maltepe'den yapılan iç hat seferlerinin de iptal edildiği öğrenildi.

    Â*

    Â*



    Kaynak: Ajanslar





    Fırtına deniz ulaşımını felç etti Yorumları