Patriotları gönderecek 3 ülke belli oldu   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 12-05-2012 (03:02)   Son Mesaj: 12-05-2012 (03:02)    Cevap: 0    Gösterim: 317  

    12-05-2012

    Patriotları gönderecek 3 ülke belli oldu

    Patriotları gönderecek 3 ülke belli oldu
    Patriotları gönderecek 3 ülke belli oldu

    NATO üyeleri Türkiye'nin Patriot talebini onaylarken füze bataryalarının İttifak içinde bu kapasiteye sahip Almanya, Hollanda ve ABD'den geleceği bildirildi.

    NATO üyeleri Türkiye'nin Patriot talebini onaylarken füze bataryalarının Ä°ttifak içinde bu kapasiteye sahip Almanya, Hollanda ve ABD'den geleceÄŸi bildirildi. Türkiye'nin Patriot talebiyle ilgiliÂ*NATO dışiÅŸleri bakanlarınınÂ*ortak açıklamasında, ''NATO'nun güneydoÄŸu sınırındaki durum ve Türkiye sınırlarının defalarca ihlal edilmesi büyük endiÅŸe doÄŸurmaktadır. Güçlü bir dayanışma ruhu içinde Türkiye'nin yanındayız. NATO dışiÅŸleri bakanları olarak tehditleri caydırma ve Türkiye'yi savunma kararlılığımızı ilan ediyoruz'' denildi.

    Açıklamada, ''Almanya, Hollanda ve ABD'nin ulusal prosedürlerine saygılı olarak Patriot füze bataryaları sağlama niyetini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu sistemler Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı'nın operasyonel kontrolü altında olacak. Herhangi bir yerleştirme sadece savunmaya yönelik olacak. Hiçbir şekilde uçışa yasak bölge uygulamasını ya da herhangi bir saldırı operasyonunu desteklemeyecek'' ifadesi kullanıldı.

    Ortak açıklamada, '' Türkiye'ye sığınan Suriye vatandaşlarına yardımcı olan Türk halkı ve makamlarını takdir ediyoruz. Bölgede güvenlik ve istikrara ciddi tehdit teşkil eden Suriye'deki şiddetin sonlanması çağrısında bulunuyoruz'' denildi.

    NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, kararın ardından basına yaptığı açıklamada, ''Kimse Türkiye'ye saldırmayı aklına bile getirmesin'' uyarısında bulundu.

    Rasmussen, Türkiye'ye yerleştirilecek Patriot füzelerinin NATO'nun füze savunma sisteminin bir parçası olmadığını vurguladı.

    Rasmussen, ''NATO dışleri bakanlarının tamamı Suriye rejiminin kimyasal silahlarını kullanabileceği yönündeki haberlerden son derece endişeli olduklarını ifade etti. Bu tür bir eylem bütünüyle kabul edilemez ve uluslararası hukukun açık ihlali olur'' dedi.





    Patriotları gönderecek 3 ülke belli oldu Yorumları