Oğlu, Mustafa Sungur'ın hayati vasiyetini açıkladı   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 12-03-2012 (09:13)   Son Mesaj: 12-03-2012 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    12-03-2012

    Oğlu, Mustafa Sungur'ın hayati vasiyetini açıkladı

    Oğlu, Mustafa Sungur'ın hayati vasiyetini açıkladı
    Oğlu, Mustafa Sungur'ın hayati vasiyetini açıkladı

    Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mustafa Sungur 'un büyük oğlu Muhammed Sungur , "Babamın her zamanki vasiyeti Allah için yaşamak. Allah'ı anlatmak. Allah yolunda hayatı devam ettirebilmekti." dedi.

    Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mustafa Sungur 'un büyük oğlu Muhammed Sungur , "Babamın her zamanki vasiyeti Allah için yaşamak. Allah'ı anlatmak. Allah yolunda hayatı devam ettirebilmekti." dedi. Babasının Eyüp Mezarlığı'ndaki defin işlemleri sonrası Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulanan Muhammed Sungur, "Babam her fani gibi gayri faniden rufakiyeye intikal etti. Bu Allah'ın kanunudur. Her nefis ölümü tadacaktır." ifadeleri kullandı. Babasının hayatını iman ve hakikatleri anlatmakla geçirdiğini söyleyen Sungur, "Babam 17 yaşından itibaren, tüm hayatını Kuran Hakikatleri davası yolunda sarf etti. Hakikatleri neşrederek yaşadı. Her gün ya bir derste ya da bir toplantıda birilerine iman ve hakikati anlattı. Cenabı Hak inşallah cennetlerde buluşturur." diye konuştu.

    Babasının şöhretten hoşlanmadığını söyleyen Sungur, esas meselenin Cenabı Hakkın rızası istikametinde hareket etmek olduğunu dile getirdi. Sungur, "Üstadımız kendini bir hiç olarak görmüştür. Üstadımız mahiyet, tevazu bunların üzerinde çok duruyor. En büyük sır, en büyük vazife Allah'ı tanıtmak ve Allah'la yaşayabilmektir. Efendimiz (a.s) 'Birisinin senin elinle hidayete gelmesi dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır.' şeklinde buyurmuştur." ifadelerini kullandı.

    Cenaze merasimine gelenlere dua eden Muhammed Sungur şunları söyledi: "Babam da sevdiklerinin, dostlarının yanına gitti. Dostlarıyla buluşmaya gitti. Ölüm firak değil, belki lika-dır. Kavuşmaktır, buluşmaktır. Yurt içinden ve dışından gelen tüm kardeşlerimizden ve dostlarımızdan Allah razı olsun."

    Mehmet Görmez'in gizemli Mustafa Sungur rüyası! Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in bugün vefat eden Bediüzzaman hazretleri talebelerinden Mustafa Sungur'u ölümünden hemen önce gizemli bir şekilde ziyaret ettiği ve son anlarını gördüğü ortaya çıktı.

    'Nur kahramanı' son yolculuğuna uğurlandı Dün hakkın rahmetine kavuşan Bediüzzaman'ın talebelerinden ve 'nur kahramanı' olarak tanınan Mustafa Sungur, son yolculuğuna uğurlandı.





    Oğlu, Mustafa Sungur'ın hayati vasiyetini açıkladı Yorumları