Meteorolojiden fırtına ve yağış uyarısı   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 12-03-2012 (10:12)   Son Mesaj: 12-03-2012 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 344  

    12-03-2012

    Meteorolojiden fırtına ve yağış uyarısı

    Meteorolojiden fırtına ve yağış uyarısı
    Meteorolojiden fırtına ve yağış uyarısı

    Marmara'nın batısı ve kıyı Ege ile Batı Karadeniz'de fırtına bekleniyor. Çanakkale'deki kuvvetli yağış ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi

    Marmara'nın batısı ve kıyı Ege ile Batı Karadeniz'de fırtına bekleniyor. Çanakkale'deki kuvvetli yağış ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saatte 50 ila 70 kuvvetinde lodos fırtınası ile İzmir'in kuzey ve batı çevrelerinde kuvvetli, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Akçay ve Havran ilçelerinde çok kuvvetli ve yerel olarak gök gürültülü sağanak bekleniyor.

    MARMARA'DA YAĞMUR VAR

    Akşam saatlerinden sonra ise İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ile Balıkesir'in merkez ve kuzey ilçeleriyle bu gece ve yarın sabah ilk saatlerde İzmir'in güney ve batısı, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor.

    Ayrıca, Batı Karadeniz'de gece saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden 5-7 kuvvetinde esecek fırtınamsı rüzgarın, yarın sabaha karşı fırtına ve sabah saatlerinde kuvvetli fırtınaya dönüşmesi bekleniyor. Kuvvetli fırtınanın yarın akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği değerlendiriliyor.

    Deniz ve kara ulaşımındaki aksamalarla sel, su baskını ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması istendi. Yetkililer, Batı Karadeniz'de denizcileri de fırtınaya karşı uyardı.

    Çanakkale Boğazı trafiğe kapatıldı

    Yağışla birlikte etkili olan lodos nedeniyle, Çanakkale Boğazı her iki yönden transit gemi geçişlerine kapatıldı. Gemiler, boğazın Ege ve Marmara denizi girişlerinde bekletiliyor.

    YAĞMUR UYARISI

    Sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Muğla, Antalya ve doğusu, öğle saatlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay kıyı kesimleri, akşam saatlerinde ise İç Anadolu bölgesinin doğusu ile Amasya, Tokat ve Çorum'da sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

    [COLOR="#0000ff; font-size: medium"]HAVA DURUMU 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ (HARİTALI)[/COLOR]





    Meteorolojiden fırtına ve yağış uyarısı Yorumları