İşte Türkiye'nin terör örgütü PKK haritası   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 12-02-2012 (09:14)   Son Mesaj: 12-02-2012 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    12-02-2012

    İşte Türkiye'nin terör örgütü PKK haritası

    İşte Türkiye'nin terör örgütü PKK haritası
    İşte Türkiye'nin terör örgütü PKK haritası

    İstihbarat birimlerinin, Ankara Kumrular'daki bomba yüklü araç saldırısına ilişkin iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt'a gönderdiği; ?PKK terör örgütünün yönetimşeması? ve örgütün ülke içindeki kamplarıyla ilgili rapordan önemli detaylar ortaya çıktı.

    İstihbarat birimlerinin, Ankara Kumrular'daki bomba yüklü araç saldırısına ilişkin iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt'a gönderdiği; ?PKK terör örgütünün yönetimşeması? ve örgütün ülke içindeki kamplarıyla ilgili rapordan önemli detaylar ortaya çıktı. Rapora göre örgütü, KCK Yürütme Konseyi Başkanı ?Cemal? kod adlıMurat Karayılan, ?Refah? kod adlı Sabri Ok, KONGRA-GEL Başkanı Remzi Kartal, Duran Kalkan, Cemil Bayık,Mustafa Karasu, Nuriye Kesbir ve Newroz Ceren gibi isimlerin yer aldığı ?Ankaralılar Grubu? yönetiyor. Habertürk'te yer alan habere göre, ülke dışında Nizamettin Toğuç, Tahir Kemalizade, Hasan Yirik, Aynur Hülakü ve Fahrettin Gülşen gibi isimler öne çıkıyor.

    5 BİN SİLAHLI MİLİTAN

    Örgütün silahlı kadrosu ile ilgili bilgilerin de yer aldığı raporda PKK'nın 5 bin kişilik silahlı bir yapıya sahip olduğu ve bu sayının yaklaşık 2 bin 500'ünün Türkiye sınırları içinde yer alan kamplarda bulunduğu belirtiliyor. Listede bölgeler PKK'nın verdiği isimlerle yer alıyor.







    İşte Türkiye'nin terör örgütü PKK haritası Yorumları