Polisler saatler kala kış lastiği için uyardı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 12-01-2012 (09:10)   Son Mesaj: 12-01-2012 (09:10)    Cevap: 0    Gösterim: 477  

    12-01-2012

    Polisler saatler kala kış lastiği için uyardı

    Polisler saatler kala kış lastiği için uyardı
    Polisler saatler kala kış lastiği için uyardı

    Bartın'da trafik ekipleri, yarın başlayacak şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğu nedeniyle sürücüleri uyardı.

    Bartın'da trafik ekipleri, yarın başlayacak şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğu nedeniyle sürücüleri uyardı. Uygulamada kış lastiği takmayan sürücülerin tamamı, ''1 Aralık'ı bekliyoruz'' cevabını verdi.

    Bartın'da, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre yarın başlayacak kış lastiği takma zorunluluğu nedeniyle uygulama yapıldı.

    Bartın Emniyet Müdürlüğü şehir içi ve bölge trafik ekiplerince Bartın-Zonguldak karayolu Gecen Mevkisinde yapılan uygulamada kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve ticari taksiler durdurularak sürücülere, yarından itibaren kış lastiği takmalarının zorunlu olacağı hatırlatıldı.

    Yaklaşık 20 aracın durdurulduğu uygulamada araçların birçoğunda kış lastiği olmadığı görülürken, sürücüler, gazetecilerin ''Ne zaman takacaksınız?'' sorusuna ''1 Aralık'ı bekliyoruz'' diye yanıt verdiler.

    Uygulamanın başlamasına saatler kala kış lastiği takmayan tüm sürücülerden bazıları lastik bulamadığını, bazıları bugün alacağını, bazıları da lastiklerinin hazır olduğunu ancak 1 Aralık'tan itibaren takmaya başlayacaklarını ifade ettiler.

    Şehir içi ekipler Trafik Amiri Murat Akyön, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca hazırlanan yönetmeliğim kış aylarında yollarda insanları mağdur etmemek ve ticaretin aksamasının önüne geçmek için önlem almak amacıyla çıkarıldığını belirtti.

    Kış lastiği takma zorunluluğu şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsadığını kaydeden Akyön, ''Yönetmelikle, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlarda her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunlu olacak. Bizler de bugün, sürücülerin zorunlu kış lastiği uygulamasına hazır olup olmadıklarını görmek ve kendilerini uyarmak için bu uygulamayı yapıyoruz'' diye konuştu.

    AA





    Polisler saatler kala kış lastiği için uyardı Yorumları