TFF Başkanı Demirören çok fena yakalandı!   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 12-01-2012 (10:12)   Son Mesaj: 12-01-2012 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 362  

    12-01-2012

    TFF Başkanı Demirören çok fena yakalandı!

    TFF Başkanı Demirören çok fena yakalandı!
    TFF Başkanı Demirören çok fena yakalandı!

    İçişleri Bakanlığı'nın valilere gönderdiği "çakar lamba" genelgesi sonrası başlayan denetimlere bu kez ünlü isimler takıldı!

    İçişleri Bakanlığı'nın valilere gönderdiği "çakar lamba" genelgesi sonrası başlayan denetimlere bu kez ünlü isimler takıldı! İstanbul'daki denetimlerde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'ın minibüsü, trafik polisine yakalanırken, çok sayıda ünlü ismede aynı ihlalden ceza yazıldığı ortaya çıktı!

    İçişleri Bakanlığı'nın valilere gönderdiği genelgenin ardından polis, İstanbul'da çakar lamba avına çıktı! Genelgede bazı dernek, oda, vakıf, federasyon, konfederasyon, belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlarda güvenlik kuvvetlerine benzerlik sağlamak amacıyla ışıklı ve sesli uyarı işaretlerinin usulsüz olarak kullanıldığı belirtildi.

    DEMİRÖREN DENETİMLERE TAKILDI

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü, genelgenin ardından denetimlerini sıklaştırdı. Ünlü isimlerin de usulsüz kullandığı "çakar lambalarla" ilgili polis ceza yağdırırken Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'de denetimlere takıldı. Demirören'i taşıyan minibüsün şoförüne ceza yazılırken, minibüsün ön panelinde yer alan düzenekte çıkartıldı.

    BARO BAŞKANI VE REKTÖRLERE CEZA

    İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nün girişinde uygulama yapan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, daha önce de İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'a ait olduğu otomobili durdurmuş, "tepe lambası" kullandığı ve "emniyet şeridini ihlal ettiği" için ceza yazmıştı. Trafik ekibi, Kocasakal'ın aracına, 'Karayolları Trafik Kanunu'nun 71. maddesi' uyarınca 72 Türk Lirası cezai işlem uyguladı. Polis ekibi tepe lambasının bir hafta içinde sökülmemesi halinde otomobilin bağlanacağını belirtti. Bu arada "tepe lambası" kullanılması gerekçesiyle cezai işlem uygulanan 106 kişinin arasında, bazı işadamları, belediye görevlileri ve İstanbul'daki dört üniversite rektörünün de olduğu belirtildi. Tepe lambası aparatı piyasadan 50 - 100 lira arası fiyatlarla kolayca satın alınabiliyor.

    Genelgede, yasa ve yönetmeliğe aykırı davranarak usulsüz cihaz kullananlara yönelik karayollarında yapılan denetimlerde yasal işlemlerin "kararlılıkla" yapılması, para cezası yazılması ve cihazların araçlardan söktürülmesi istendi. Ayrıca, yetkisiz olarak ışıklı ve sesli uyarı işareti bulundurduğu ve kullandığı anlaşılan araçların tespit edilerek ilgili kurumlara yazıyla bildirilmesi de istendi. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın imzasıyla gönderilen benzer bir yazıda "Araç sahibi ve sürücüsü hakkında gerekli yasal işlemleri yapan personelin ödüllendirileceği" belirtildi.





    TFF Başkanı Demirören çok fena yakalandı! Yorumları