Sınırdaki Resulayn yine bombalandı   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 11-30-2012 (09:12)   Son Mesaj: 11-30-2012 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 421  

    11-30-2012

    Sınırdaki Resulayn yine bombalandı

    Sınırdaki  Resulayn yine bombalandı
    Sınırdaki Resulayn yine bombalandı

    Suriye'nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesi, bugün ordu birliklerine ait helikopter tarafından bombalandı.

    Suriye'nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesi, bugün ordu birliklerine ait helikopter tarafından bombalandı. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nin karşısında bulunan ve şiddetli çatışmaların ardından muhaliflerin kontrolüne geçen Suriye'nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesi, bugün ordu birliklerine ait helikopter tarafından bombalandı. Muhaliflerin bulunduğu noktaların hedef alındığı iddia edilen saldırıda yaralananlar olduğu iddia edildi.

    Â*Ceylanpınar'a birkaç yüz metre uzaklıktaki Resulayn, geçen 8 Kasım'da muhalifler tarafından ÅŸiddetli çatışmaların ardından ele geçirildi. Suriye savaÅŸ uçakları tarafından 3 gün boyunca birçok kez bombalanan Resulayn'da, geçen hafta da muhalifler ile PYD güçleri arasında çatışmalar meydana geldi.

    Â*Son birkaç gündür sessizliÄŸin hakim olduÄŸu Resulayn semalarında bugün öğleden sonra görülen Suriye helikopteri sınırın iki tarafında da tedirginliÄŸe yol açtı. Muhaliflerin uçaksavar ve uzun namlulu silahlar ile vurmaya çalıştığı helikopter, Türkiye sınırına 2 kilometre uzaklıktaki Resulayn'da 2 ayrı noktayı bombaladı. Muhaliflerin bulunduÄŸu iddia edilen alanları bombalayan helikopter Resulayn'dan ayrılırken, saldırıda ölen ve yaralananlar olduÄŸu ileri sürüldü. Bombalanan alanlardan dumanlar yükselirken, bu geliÅŸme sonrası tedirginliÄŸin yaÅŸandığı Ceylanpınar sınırında güvenlik önlemleri artırıldı.

    DHA





    Sınırdaki Resulayn yine bombalandı Yorumları