Beyazıt'ta Esad protestosu   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 11-29-2012 (10:12)   Son Mesaj: 11-29-2012 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 323  

    11-29-2012

    Beyazıt'ta Esad protestosu

    Beyazıt'ta Esad protestosu
    Beyazıt'ta Esad protestosu

    Özgür Düşünce Eğitim Hakları Derneği'ne bağlı bir grup, Suriye'de yaşanan olaylara dikkat çekmek Beyazıt Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Beşar Esad karşıtı sloganlar atan, aralarında Suriyeli muhaliflerin de bulunduğu 100 kişilik grup Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle Esad yönetimine tepki gösterdi

    Özgür Düşünce EÄŸitim Hakları DerneÄŸi'ne baÄŸlı bir grup, Suriye'de yaÅŸanan olaylara dikkat çekmek Beyazıt Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. BeÅŸar Esad karşıtı sloganlar atan, aralarında Suriyeli muhaliflerin de bulunduÄŸu 100 kiÅŸilik grup Suriye'de yaÅŸanan olaylar nedeniyle Esad yönetimine tepki gösterdi Â*Özgür Düşünce EÄŸitim Hakları DerneÄŸi'ne (ÖZGÃœR-DER) baÄŸlı bir grup, Suriye'de yaÅŸanan olaylara dikkat çekmek Beyazıt Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. BeÅŸar Esad karşıtı sloganlar atan, aralarında Suriyeli muhaliflerin de bulunduÄŸu 100 kiÅŸilik grup Suriye'de yaÅŸanan olaylar nedeniyle Esad yönetimine tepki gösterdi.

    Grupta bulunan kadın ve erkeklerin ayrı ayrı yerlerde durarak yaptıkları basın açıklamasını grup adına Esra Aydın okudu. Açıklamada Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili "İslam ümmetinin yiğit evlatları, katil Beşşar Esad diktatörlüğüne karşı izzet ve sebatla direniyor." denildi.

    Suriye'deki direnişin karalamalara rağmen artarak devam edeceği vurgusu yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Tunus'ta başlayan, Mısır'da ve Libya'da devam eden süreç yeryüzünün diğer müstekbirlerinin tahtlarını sallamaya başladı. Suriye'de yaşanan olaylar karşısında uluslararası aktörlerin aldıkları tutum emperyalist güçlerin egemenliklerini yitirme korkusuna kapıldığını gösteriyor.Tahakkümlerini sürdürme telaşıyla güya düşman bloklar gzili bir anlaşma imzalamış gibiler."

    'Katil Esad Suriye'den defol', 'Katil Esad sonun Mübarek olsun' sloganları atan grup, 'Direnen yiğit kardeşlerimizi Suriye halkını zafere taşıyacağız' ve 'Baas diktasına karşı canlarıyla mücadele eden Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız' yazılı pankart açtı. Basın açıklamasının ardından 'Grup Yürüyüş'ün' mini konserini dinleyen grup olaysız bir şekilde dağıldı.

    Â*

    Kaynak: DHA





    Beyazıt'ta Esad protestosu Yorumları