Patriot heyeti incelemelerini tamamladı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 11-29-2012 (09:13)   Son Mesaj: 11-29-2012 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 356  

    11-29-2012

    Patriot heyeti incelemelerini tamamladı

    Patriot heyeti incelemelerini tamamladı
    Patriot heyeti incelemelerini tamamladı

    Patriot füze bataryalarının kurulacağı yerleri belirlemek için NATO'dan gelen heyet, Malatya'da dört ayrı noktada yaptığı incelemesini tamamladı.

    Patriot füze bataryalarının kurulacağı yerleri belirlemek için NATO'dan gelen heyet, Malatya'da dört ayrı noktada yaptığı incelemesini tamamladı. Malatya'da Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nın bulunduğu Tulga 1 Kışlası'nda, Hava Savunma Taburu'nun bulunduğu Altay Kışlası'nda, Battalgazi ilçesinin Boran köyündeki askeri boş askeri arazi ile 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda mevzi tespit teknik incelemesi yapan NATO Heyeti, çalışmalarını tamamladı. Heyet, en uzun teknik incelemesini Körfez Savaşı sırasında Irak'ın elindeki Scout füzelerine karşı füze bataryalarının yerleştirildiği 7. Ana Jet Üssü'nde yaptı.

    Akşam saatlerinde incelemelerini sonlandıran NATO heyeti, geniş güvenlik önlemleri altında Malatya Orduevi'ne geldi. Burada konaklayacak olan heyet, yarın Malatya'dan ayrılacak.

    Bu arada, NATO heyetinin Patriot füze bataryaları için mevzi tespitinin yanında, şehir merkezinde hastanelerde de inceleme yaptığı, bunun da gelecek olan NATO askerlerinin alt yapı hazırlığı olduğu ileri sürüldü.

    Kaynak: İHA





    Patriot heyeti incelemelerini tamamladı Yorumları