Türkiye'de gözyaÅŸları Hz. Hüseyin'e aktı GALERÄ°   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 11-25-2012 (09:11)   Son Mesaj: 11-25-2012 (09:11)    Cevap: 0    Gösterim: 390  

    11-25-2012

    Türkiye'de gözyaşları Hz. Hüseyin'e aktı GALERİ

    Türkiye'de gözyaşları Hz. Hüseyin'e aktı GALERİ
    Türkiye'de gözyaşları Hz. Hüseyin'e aktı GALERİ

    Hz. Hüseyin ve 71 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin 1373'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen matem törenine binlerce kişi katıldı.

    Hz. Hüseyin ve 71 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin 1373'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen matem törenine binlerce kişi katıldı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN GALERİ İÇİN TIKLAYIN Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından düzenlenen 1373'üncü Yılında Evrensel Aşura Matem Töreni'ne İran Meclis Başkanı Dr. Ali Laricani, Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Dr. Humam Hammudi, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Dünya Caferi Alimleri Birliği Başkanı Hasan Karabulut, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sanatçılar da katıldı.

    Â*Kerbela'da hayatını kaybeden ÅŸehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasıyla baÅŸlayan törende ilk konuÅŸmayı Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz yaptı.

    Â*Suriye'de Hz. Zeyneb ve Hz. Rukayye'nin türbelerinin Selefiler'ce bombalandığını vurgulayan Selahattin Özgündüz, Türkiye'nin bu olumsuzluÄŸu engelleyebilecek güce sahip olduÄŸunu söyledi. Filistin'de yaÅŸanan saldırılara da deÄŸinen Selahattin Özgündüz, bu yıl yapılacak kan bağışlarının Kızılay aracılığıyla Filistin'e gönderileceÄŸini kaydetti.

    Â*?ÖLÃœM ZELÄ°L BÄ°R HAYATTAN HAYIRLIDIR?

    Â*Törene katılan Ä°ran Meclis BaÅŸkanı Dr. Ali Laricani yaptığı konuÅŸmada Müslümanlar'ın ve tüm insanlığın Kerbela Olayı'ndan ders çıkarması gerektiÄŸini söyledi. Hz. Hüseyin'in ?Ölüm zelil bir hayattan hayırlıdır? sözüne deÄŸinen Dr. Ali Laricani, ?AÅŸura mesajı onurlu bir yaÅŸama mesajıdır. AÅŸura yalnızca tarihi bir hadise deÄŸildir. Ä°mam Hüseyin'in mesajındaki gibi mazlumların yanında olmalıyız? diye konuÅŸtu.

    Â*Gazze Åžeridi'ne bomba yaÄŸdıran Ä°srail'i eleÅŸtiren Dr. Ali Laricani, ?Uluslararası toplum özellikle vicdanları sızlamadan Gazze halkının üzerine bomba yaÄŸdıran ABD ve Siyonist Ä°srail'i kınamak yerine ‘bizi suçunuza ortak edin' mesajını verdiler. Kahraman Filistin Halkı'na 22 ve 8 gün savaşında onur kazandıran direniÅŸ ruhu ve özgürlük tutkusu olmuÅŸtur? dedi.

    Â*Ä°srail'in bu saldırıya raÄŸmen yenilgiye uÄŸradığını öne süren Dr. Ali Laricani, Ä°srail'in gelecekte büyük zorluklarla karşı karşıya geleceÄŸini belirtti. KonuÅŸması zaman zaman tekbirlerle kesilen Dr. Ali Laricani, ortadoÄŸu ülkelerinin uyanık olmasını, Ä°srail'in oyununa gelmemesini istedi. Dr. Ali Laricani, konuÅŸmasının ardından törene katılanları selamladı.

    Â*Törende daha sonra tiyatro oyuncuları Kerbela Olayı'nı canlandırdı. Tören boyunca meydan ve çevresinde emniyet güçlerinin yanı sıra tertip komitesinin de yoÄŸun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

    DHA





    Türkiye'de gözyaşları Hz. Hüseyin'e aktı GALERİ Yorumları