Sizce Çamlıca tepesine hangi cami yapılmalı?   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 11-25-2012 (10:13)   Son Mesaj: 11-25-2012 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 390  

    11-25-2012

    Sizce Çamlıca tepesine hangi cami yapılmalı?

    Sizce Çamlıca tepesine hangi cami yapılmalı?
    Sizce Çamlıca tepesine hangi cami yapılmalı?

    Çamlıca Tepesi'ne yapılacak caminin projesi ile ilgili tartışmalar uzun bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Peki, projeleri değerlendiren jürilerden biri siz olsaydınız hangi projenin yapılmasını uygun görürdünüz?

    Çamlıca Tepesi'ne yapılacak caminin projesi ile ilgili tartışmalar uzun bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Peki, projeleri değerlendiren jürilerden biri siz olsaydınız hangi projenin yapılmasını uygun görürdünüz? Çamlıca Tepesi'ne yapılacak cami için açılan yarışmada birinciliğe değer görülen bir eser çıkmadı. Jüri de ikinci olan ve iki kadın mimarın çizdiği 6 minareli caminin Çamlıca'ya yapılmasını kararlaştırdı.

    Ancak proje Sultanahmet Camii'ne benzerliği yüzünden ciddi eleştirilere maruz kaldı. Projenin mimarları ise şartnamede yer alan 'İstanbul'un silüetine ve kent dokusuna uygun, Osmanlı Türk mimari üslubunu yansıtacak' maddesinden ötürü böyle bir eser çıkarttıklarını belirtirken, bu açıklama ise projenin kopya olduğunu öne sürenleri tatmin etmedi.

    Haber7 olarak bizde proje yarışmasında yarışan ve öne çıkan 25 eseri numaralandırarak, siz değerli okuyucularımızın değerlendirmesine sunduk.

    25 PROJEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!!!


    ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

    Kaynak: Haber7





    Sizce Çamlıca tepesine hangi cami yapılmalı? Yorumları