'Bizi Åžemdin Sakık'ın kucağına attılar'   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 11-24-2012 (09:11)   Son Mesaj: 11-24-2012 (09:11)    Cevap: 0    Gösterim: 337  

    11-24-2012

    'Bizi Şemdin Sakık'ın kucağına attılar'

    'Bizi Şemdin Sakık'ın kucağına attılar'
    'Bizi Şemdin Sakık'ın kucağına attılar'

    Mayıs 1993'te Malatya'dan birliklerine dönen 33 askerin Bingöl-Elazığ Karayolu Bilaloğlu Köyü Mevkii'nde şehit edildiği olaydan sağ kurtulan Osman Partal, o dönemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu, Başbakandan bir de talepte bulundu.

    Mayıs 1993'te Malatya'dan birliklerine dönen 33 askerin Bingöl-Elazığ Karayolu Bilaloğlu Köyü Mevkii'nde şehit edildiği olaydan sağ kurtulan Osman Partal, o dönemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu, Başbakandan bir de talepte bulundu. Osman Partal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Beşiktaş'taki Çalışma Ofisi'ne gelerek gazilik talep etti. Partal, Erdoğan'ın Çalışma Ofisi'ne girerek kendisi ve olaydan sağ kurtulan 19 arkadaşına gazilik talebini içeren mektubunu teslim etti.

    BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, Cuma namazını KasımpaÅŸa'daki Büyük PiyalepaÅŸa Camii'nde kıldı. VatandaÅŸlar namaz çıkışında ErdoÄŸan'a sevgi gösterisinde bulundu.Â* ErdoÄŸan namazın ardından BeÅŸiktaÅŸ'taki Çalışma Ofisi'ne geçti.Â* 1993 yılında 33 askerin ÅŸehit edildiÄŸi olaydan yaralı kurtulan askerlerden Osman Partal, gazilik talebini içeren mektubunu iletmek üzere BaÅŸbakanlık Çalışma Ofisi'ne geldi. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Partal, kendisi gibi 19 arkadaşının gazilik talebini iletmek için ErdoÄŸan'a mektup yazdıklarını ifade etti. BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın kendilerini anlayacağını umut ettiÄŸini ifade eden Partal, "Beni bekleyen, daha geride 19 tane arkadaşım var. Aynı dileklerde aynı arzularda bulunuyoruz. Bizim tek istediÄŸimiz bize sahip çıkılması. Biz gazi sayılmadık. Geçen 24 Mayıs'ta Bingöl'e gittik, ÅŸehit aileleriyle görüştük. 'Gaziler siz misiniz?' diye sorduklarında 'Biz Gaziyiz' diyemedik.Â* Yara, bere, iÅŸkence yapıldı. Buna raÄŸmen daha ne yapmamız gerekiyordu vatan için. GerektiÄŸinden fazlasını yaptığımızı düşünüyorum. PaÅŸalar gibi 19 ay askerliÄŸimizi de tamamladık. Hepimiz maÄŸduruz ve psikolojimiz bozuk. Aile problemleri yaşıyoruz." Ä°fadelerini kullandı.

    Olayda belinden ve bacağından kurşun yarası aldığını anlatan Partal, "Gazi olmamız için daha ne yapmamız lazım. Geçende bir arkadaşı izledik. Gözünün birisini kaybetmiş. Gazi olması için diğerini de kaybetmesi gerekiyormuş. Oysa hepimizin amacı bu vatan bu millet, toprak için mücadele vermek. Biz gereğini yaptık umarım sayın Başbakanımız da bizi anlayışla karşılar. Mektubu Başbakanımıza ileteceğim." diye konuştu.

    'BÄ°ZÄ° ÅžEMDÄ°N SAKIK'IN KUCAÄžINA ATTILAR'

    24 Mayıs 1993'te Şemdin Sakık'ın direk kendisiyle de görüştüğünü ifade eden Partal, "Benimle birebir muhatap oldu. 'Trabzon'u başkent yapacağız' dedi. Bizi Şemdin Sakık'ın kucağına atan zihniyet masum mu? Suçsuz mu ? Yani burada herkes kenara çekildi, biz mi suçluyuz? Bize gaziliğimiz verilmiyor?" diye setim etti.
    O dönemde görevli komutanlardan bir tanesini televizyonda dinlediğini aktaran Partal, "Bizim korumamız varmış! O anda PKK bizi alıp dağa çıkmış. Hayır efendim, biz 3 saatlik yolu 6 saatte gittik. Akşam 6'da pusuya düştük. Daha sonra 6'dan 9'a kadar 3 saat var havanın kararmasına. Hava karardı sonra bizi köye götürdüler. Oturdular konuştuk. Oradan dağa götürdüler. İki gruba ayırdılar. Benim de içinde bulunduğum gurubu kurşuna dizdiler." şeklinde konuştu.

    Olayla ilgili tutanakların kaybolduÄŸu iddiasının doÄŸru olmadığını vurgulayan Partal, tutanakların kendisinde olduÄŸunu istendiÄŸi takdirde verebileceÄŸini ifade etti.Â* Partal, "Böyle bir zihniyet yok. Bizi attılar önlerine, iÅŸkence gördük. O gece o çocukların bağırması, aÄŸlaması, bizi PKK'nın kucağına atan zihniyetlerin vicdanını sızlatmadı mı?" diye konuÅŸtu.

    Basın mensuplarının "Sorumlu komutan kim size göre?" sorusu üzerine Partal, "Ben isim söylemeyeyim. Ben tek başına bir vatandaşım, ben zarar görürüm diye düşünüyorum." diye çekincesini dile getirdi.
    Olayla ilgili, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı görevi yaptığı sırada Zekeriya Öz ile görüştüğünü anlatan Partal, Öz'ün Diyarbakır Savcılığı'na talepte bulunduğunu ancak Diyarbakır'dan evrakların kaybolduğu yönünde cevap geldiğini anlattı.

    Kaynak: CÄ°HAN





    'Bizi Şemdin Sakık'ın kucağına attılar' Yorumları