Hafta başından itibaren havalar ısınıyor   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 11-24-2012 (10:15)   Son Mesaj: 11-24-2012 (10:15)    Cevap: 0    Gösterim: 348  

    11-24-2012

    Hafta başından itibaren havalar ısınıyor

    Hafta başından itibaren havalar ısınıyor
    Hafta başından itibaren havalar ısınıyor

    Hafta sonunda ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren batı bölgelerden başlayarak hissedilir derecede artması bekleniyor.

    Hafta sonunda ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren batı bölgelerden başlayarak hissedilir derecede artması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, yarın Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu (hafif olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey çevreleri), Doğu Akdeniz (Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş), İç Anadolu'nun doğusu (Kırşehir, Sivas, Yozgat, Kayseri), Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısının yağışlı, diğer yerlerin parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

    Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Erzincan, Tunceli, Yozgat ve Sivas'ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Ege ve İç Anadolu'da yer yer sis görülecek. Rüzgar, Marmara'da kuzeydoğu, Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

    Ülkede yarın kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimleri, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney, iç ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

    Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Erzincan, Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Artvin ve Sivas'ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Ege ve İç Anadolu'da yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgar, Marmara'da kuzeydoğu, Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

    [COLOR="#ff0000; font-size: large"]5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ[/COLOR]

    Haftaya gündüz sıcaklıkları artacak

    Gelecek haftanın ilk günü, Türkiye'nin doÄŸu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, DoÄŸu Karadeniz, DoÄŸu Anadolu'nun doÄŸusu ile Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt çevrelerinin yağışlı, diÄŸer yerlerin az bulutlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yaÄŸmur ve saÄŸanak, Tunceli, Erzincan, Erzurum, AÄŸrı, Gümüşhane, Bayburt, Hakkari ve Artvin'in yüksekleriyle Ardahan çevrelerinde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve batı bölgelerde yer yer sis görülecek. Â*

    Salı günü, ülkenin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusuyla Doğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kars, Ardahan, Ağrı ve Hakkari'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve batı bölgelerde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

    Çarşamba günü ise ülke genelinde yağış beklenmiyor. Türkiye'nin doğu kesimleri ile zamanla batı kıyılarının parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği, iç ve batı bölgelerde yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

    Perşembe günü de Türkiye'nin batı kesimleri parçalı zamanla çok bulutlu, Kıyı Ege, Edirne ve Çanakkale çevreleriyle akşam saatlerinden itibaren Antalya kıyılarının sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, iç ve doğu bölgelerin sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor. Lodosun batı kıyılarda zamanla kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

    Cuma günü, ülkenin batı kesimleri parçalı zamanla çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, doğu bölgelerin sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor. Lodosun batı bölgelerde kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

    Hava sıcaklığında ise hafta sonunda önemli bir değişiklik görülmeyecek. Sıcaklık, ülke genelinde mevsim normalleri civarında, iç bölgelerde yer yer altında seyredecek. Hafta başında ise gündüz sıcaklıklarının batı bölgelerden başlayarak hissedilir derecede artması bekleniyor.



    Kaynak: AA





    Hafta başından itibaren havalar ısınıyor Yorumları