Davutoğlu'nu ağlatan Gazzeli baba o anı anlattı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 11-23-2012 (09:12)   Son Mesaj: 11-23-2012 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 336  

    11-23-2012

    Davutoğlu'nu ağlatan Gazzeli baba o anı anlattı

    Davutoğlu'nu ağlatan Gazzeli baba o anı anlattı
    Davutoğlu'nu ağlatan Gazzeli baba o anı anlattı

    Gazze'deki hastane ziyaretinde Ahmet Davutoğlu'nu gözyaşlarını boğan acılı baba Basil eş-Şevva, o anı anlattı. Eş-Şevva, hastanede kızının öldüğü haberini aldığı an Davutoğlu'nu karşısından bulmuş.

    Gazze'deki hastane ziyaretinde Ahmet Davutoğlu'nu gözyaşlarını boğan acılı baba Basil eş-Şevva, o anı anlattı. Eş-Şevva, hastanede kızının öldüğü haberini aldığı an Davutoğlu'nu karşısından bulmuş. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda kızını kaybeden ve eşi de yaralanan Basil eş-Şevva, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kendisine kardeşi gibi davrandığını belirterek, bir gün gelip de Türk Dışişleri Bakanını ağlatacağını hiç düşünmediğini söyledi.

    Şevva, geçen Salı günü Gazze'ye düzenlediği ziyaret çerçevesinde Şifa Hastanesi'ne giden Davutoğlu'nu ve milyonları ağlatan haliyle bir anda gündeme oturdu. Şevva'nın yaşadığı drama tanıklık eden Davutoğlu, Şevva'ya sarılarak teselli etti.



    AA muhabirinin evinde ziyaret ettiği Basil eş-Şevva başından geçenleri şöyle anlattı:

    ''Gazze'nin doğusunda eş-Şucaiyye Mahallesi'ndeki evimin bombalanıp, eşimle kızımın yaralandığını ve Şifa Hastanesi'ne nakledildiklerini söylediler. Hemen hastaneye koştum. Orada kızım Yüsra'nın öldüğünü öğrendim. O esnada Davutoğlu da hastanedeydi. Çocukların ağlaması ve akan kanı gördüğünde bana sarıldı ve teselli etmeye başladı. Bana kardeşiymişim gibi davrandı. Bir gün gelip de Bakanı ağlatacağımı hiç düşünmedim. Kendisine çok teşekkür ediyorum.''

    Türkiye'nin Filistin halkına yaptığı yardımlara da değinen Şevva, ''Türkler Mavi Marmara gemisinde canlarını ortaya koydular. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da son yaptığı açıklamada, İsrail'i terörist faaliyetlerde bulunmakla suçlayarak Filistin halkının yanında yer aldığını gösterdi'' diye konuştu.

    ''Ben sıradan bir vatandaşım, evimi neden bombaladılar'' diye soran Şevva, atılan füzenin evde meydana getirdiği yıkımı gösterdi.

    Şevva'nın oğlu Muhammed ise saldırı esnasında evde olmadığını, patlama sesini duyar duymaz eve koştuğunu ve annesiyle kardeşini kanlar içinde yatarken gördüğünü söyledi.

    Davutoğlu'nu ağlatan Gazzeli baba o anı anlattı

    ''Yüsra benim ikinci annemdi'' diyen Muhammed, ''İsrailliler sivil asker demeden bombalıyor. Bizim partilerle ve örgütlerle işimiz olmaz. Bizim evimizi neden bombaladılar'' diye sordu.

    Hastane'de tedavisi devam eden anne Ümmü Muhammed ise gözyaşlarını tutamayarak, ''Aniden bir patlama oldu. Yüsra'ya seslendim, bana karşılık verdi, sonra yere düştü. Ölmüştü. Atılan ikinci füzede öldüğünü sanıyorum. O benim tek kızımdı, gözümün nuruydu'' sözleriyle duygularını dile getirdi.

    Kaynak: AA





    Davutoğlu'nu ağlatan Gazzeli baba o anı anlattı Yorumları