Tunceli'de 24 terörist saÄŸ ele geçirildi   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 11-17-2012 (11:16)   Son Mesaj: 11-17-2012 (11:16)    Cevap: 0    Gösterim: 361  

    11-17-2012

    Tunceli'de 24 terörist sağ ele geçirildi

    Tunceli'de 24 terörist sağ ele geçirildi
    Tunceli'de 24 terörist sağ ele geçirildi

    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Tunceli Ovacık kırsalında 24 örgüt militanının sağ ele geçirildiğini bildirdi. Operasyonda 23 silah ve 4 el bombası ile birlikte çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

    İçiÅŸleri Bakanı Ä°dris Naim Åžahin, Tunceli Ovacık kırsalında 24 örgüt militanının saÄŸ ele geçirildiÄŸini bildirdi. Operasyonda 23 silah ve 4 el bombası ile birlikte çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Tunceli ValiliÄŸi'nden yapılan yazılı açıklamada, 15-16 Kasım'da Ovacık ilçesi KaragölÂ*kırsalında güvenlik güçlerince yapılan operasyonlar neticesinde, 4'ü kadın, 20'si erkek toplam 24 terör örgütü MKP mensubunun saÄŸ yakalandığı hatırlatıldı.

    Açıklamada, ele geçirilen silahlara ve mühimmatlara ilişkin de bilgilere yer verildi. Operasyonda, 19 Kalaşnikof piyade tüfeği ve bu tüfeklere ait 32 şarjör, 1 Bixi makinalı tüfek, 1 M-16 piyade tüfeği ve 3 şarjör, 1 Kannas keskin nişancı tüfeği ve bu silaha ait 2 şarjör, 1 G1 piyade tüfeği ve 1 şarjör, 1 el telsizi ile menşei tespit edilemeyen 4 el bombası ele geçirildiği bildirildi.

    -Operasyonun detayları-

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kış üslenmesine geçen terör örgütüne yönelik 15 Kasım'da başlatılan operasyonel faaliyetler kapsamında, Ovacık ilçesi kırsalında yakalanan MKP üyesi bir terörist ve teröristlere yardım-yataklık yaptığı değerlendirilen kişinin ifadeleri doğrultusunda operasyonlarını yoğunlaştıran güvenlik kuvvetleri, Karagöl mevkisinde 23 kişilik terörist grubu çembere aldı.

    Güvenlik kuvvetlerinin ''teslim ol'' çağrılarına ateşle karşılık veren teröristler, 20 saatten fazla süren ikna çabaları sonucu teslim oldu. Teröristlerin, Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifade işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

    Ovacık kırsalındaki operasyonda, 24 bölücü terör örgütü mensubu ile örgüte yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen 1 kişi sağ ele geçirilmişti.

    -Aşağıtorunoba'daki operasyon-

    Bu arada, Ovacık ilçesine bağlı Aşağıtorunoba mevkisinde güvenlik güçlerince yapılan arazi arama-tarama faaliyetleri sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarına ait bir sığınak bulundu.

    Sığınakta yapılan incelemede, patlayıcı doluÂ*1 piknik tüpü, 12 kilogramlık 4 mutfak tüpü, 2 piknik tüpü, 5 akü, 1 ÅŸiÅŸme bot ve bu bota ait 4 kürek, 45 litre benzin, güneÅŸ paneli, 1 araç kumandası ve uzaktan kumanda edilen düzenek, bölgedeki karakollara ait internet çıktıları, çeÅŸitli haritalar, 2 cep telefonu, 2'si kısa mesafeli 3 el telsizi, 3 patlayıcı düzeneÄŸi, 1 radyo, 3 araç alarmı, bol miktarda elektronik devre, uydu alıcısı, patlayıcı yapımında kullanılan çeÅŸitli kimyasallar ve kablolar, zaman ayarlı saat, ÅŸarj aletleri, bataryalar, yaÅŸamsal malzemeler ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

    Sığınakta bulunan 85 kilogram amonyum nitratın imha edildiği kaydedildi. Aşağıtorunoba mevkisinde ele geçirilen malzemelerin fotoğrafları, basına dağıtıldı.

    Kaynak: AA





    Tunceli'de 24 terörist sağ ele geçirildi Yorumları