Hakkâri'nin güvenliği Şahin Göz'de!   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 11-15-2012 (17:04)   Son Mesaj: 11-15-2012 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    11-15-2012

    Hakkâri'nin güvenliği Şahin Göz'de!

    Hakkâri'nin güvenliği Şahin Göz'de!
    Hakkâri'nin güvenliği Şahin Göz'de!

    Hakkâri'nin güvenliği artık 'şahin göz( termal ve mobese kameralarla sağlanıyor. 10 kilometreye kadar net görüntü alan kameralar sayesindeki PKK baskınlarına ve yasa dışı gösterilere anında müdahale ediliyor.

    Hakkâri'nin güvenliği artık 'şahin göz( termal ve mobese kameralarla sağlanıyor. 10 kilometreye kadar net görüntü alan kameralar sayesindeki PKK baskınlarına ve yasa dışı gösterilere anında müdahale ediliyor. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Hakkâri ve ilçelerine yerleştirilen gece görüş özellikli kameralar terör örgütü yandaşların korkulu rüyası oldu.

    Hakkari Şemdinli ve Yüksekova'da hakim tepelere yerleştirilen ve 'şahin göz' olarak adlandırılan termal kameralar, 10 kilometreye kadar net yakınlaştırma yapabilme özelliğine sahip. 25 şahin göz ve 117 mobese kamerasıyla Hakkâri Emniyet Müdürlüğü şehir merkezlerini sokak sokak izliyor. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerekli ihtiyaçları temin edilen Hakkari'de örgütsel eylemlerde gözle görülür düşüş olduğu ortaya çıktı. Örgüt yandaşlarının katıldığı toplumsal eylemlerin azalmasının nedenin termal özellikli robot kameralar olduğu belirtildi.

    KAMERALAR GECE GÖRÜŞ ÖZELİĞİNE SAHİP

    Hakkâri ve ilçelerinde terör örgütü KCK eylemlerinde vatandaşlara ve güvenlik güçlerine saldıran örgüt yandaşlarının hareketleri, son teknoloji ürünü kameralar sayesinde rahatlıkla izleniyor. Yüksek çözünürlüklü ve gece görüş özellikli kameralarla eylemciler adım adım izlenerek kimlikleri tespit ediliyor. Şehir merkezi giriş ve çıkışlarında şehrin farklı yerlerinde güvenlik güçlerini geçiş güzergâhına patlayıcı döşemeye çalışan teröristlere görüntüler sayesinde anında müdahale ediliyor.

    Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü tarafından yönetilen 25 şahin göz ve 117 mobese kamerayla sokaklarda yaşanan en ufak hareketlilik takibe alınıyor. Şehrin dört bir yanına ve sokaklara yerleştirilen mobese kamaraları 10 kilometreye kadar net yakınlaştırma özelliğine sahip. Kurşungeçirmez bir korumayla kaplı olan ve robot diye tabir edilen son teknoloji kameralar 360 derece kendi etrafında dönebiliyor.

    ANINDA MÜDAHALE

    Hakkâri'de 6 Ekim'de yol kesen bir grup gösterici kameralar sayesinde anında tespit edildi. Uydu takibi ile saklandıkları yer belirlenen şahıslar silahları ile yakalandı. Yüksekova'da ise İsmail Öztürkçü isimli bir polis memurunun vurulmasını olayı da yine mobese kameraları sayesinde aydınlatıldı. Şemdinli'de de eylül ayında bir vatandaşın aracının gasp eden ve şehir merkeze sızarak emniyet binasına saldırı hazırlığında olan bir grup terörist, mobese kameralarına takıldı. Anında müdahale edilen grup etkisiz hale getirildi. Mobese kameraları sayesinde terörist cenazelerinde olay çıkaran ve halkı tahrik eden örgüt yandaşları da tek tek tespit edilerek haklarında yasal işlem yapılıyor.



    Kaynak: CİHAN





    Hakkâri'nin güvenliği Şahin Göz'de! Yorumları