Hüdavendigar deneme seferinde   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 11-15-2012 (18:07)   Son Mesaj: 11-15-2012 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 396  

    11-15-2012

    Hüdavendigar deneme seferinde

    Hüdavendigar deneme seferinde
    Hüdavendigar deneme seferinde

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İDO'ya alternatif olarak hizmete konulacak Hüdavendigar adlı deniz otobüsü, Tuzla'daki bakımın ardından Mudanya'ya deneme seferi düzenledi.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İDO'ya alternatif olarak hizmete konulacak Hüdavendigar adlı deniz otobüsü, Tuzla'daki bakımın ardından Mudanya'ya deneme seferi düzenledi. Özelleştirmenin ardından İDO'da yaşanan esnek fiyat tarifelerine yönelik olarak artan tepkiler üzerine Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlamak amacıyla çalışma başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları İşletmesi'nden Kabataş iskelesinin kullanımına yönelik sözleşmenin imzalanmasının ardından ilk gemiyi de satın aldı.

    Norveç'ten icra yoluyla alınan 319 yolcu kapasiteli Hüdavendigar adı verilen deniz otobüsü, İstanbul Haydarpaşa Limanı'na getirildi. Burada gümrük kontrolleri yapılan gemi, daha sonra bakım için Tuzla Tersanesi'ne götürüldü. Tuzla'daki bakım çalışmaları tamamlanan ve Bursa'nın ulaşım araçlarında kullanılan yeşil renge boyanan deniz otobüsü, keşif ve deneme amacıyla Mudanya'ya sefer düzenledi.

    Ä°SKELEDEGENEL MÃœDÃœR KARÅžILADI

    Â*Mudanya ile KabataÅŸ arasında sefer yapacak olan Hüdavendigar'ı iskelede BurulaÅŸ Genel Müdürü Levent Fidansoy karşıladı. Teknik personel, mürettebatla birlikte çeÅŸitli kontroller yapılarak iskelede derinlik ölçümü ve kapak atma yerleri belirlendi.

    Geminin küçük bakımlarla çok daha modern ve konforlu bir hale getirildiğini belirten Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, yapılan gerekli düzenlemeler sonrasında Aralık ayı içerisinde Mudanya-Kabataş arasında yolcu taşımaya başlayacaklarını söyledi.

    Deneme amaçlı geldiği Mudanya'da yaklaşık bir saat süren teknik incelemenin ardından deniz otobüsü gerekli bakımlar için, Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy'un da içinde bulunduğu mürettebatla birlikte, karşı sahilde bulunan Armutlu İlçesi'ne bağlı Fıstıklı köyüne gitti.

    Mudanya Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Aktürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin başlatacağı seferlerin Mudanya turizmine katkı sağlayacağını söyledi.

    DHA





    Hüdavendigar deneme seferinde Yorumları